COPIL MORT DUPĂ CE S-A LOVIT LA LOCUL DE JOACĂ ÎN MALL

Publicat: 16 10. 2012, 14:51
Actualizat: 02 02. 2019, 14:37

Poliția din Alba s-a autosesizat în cazul unei fetițe de șapte ani care a murit, marți, la locuința părinților săi, la o zi după ce a fost externată din spital la cererea acestora, copila fiind internată în urmă cu câteva zile după ce s-a lovit de alt copil pe un tobogan dintr-un mall din Alba Iulia

Părinții fetiței de șapte ani susțin că aceasta s-a lovit, în urmă cu câteva zile, de un alt copil în timp ce se dădea pe un tobogan gonflabil din incinta mall-ului din Alba Iulia, a leșinat, după care a fost dusă la Spitalul Județean Alba, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, Horia Timiș, a declarat corespondentului MEDIAFAX că fetița a fost tratată în Spitalul Județean Alba după ce a leșinat, iar luni a fost externată la cererea părinților.

Timiș a spus că fetița a murit marți, iar medicii legiști au stabilit că decesul acesteia a survenit din cauza unei insuficiențe respiratorii, provocată de o tromboză de arteră pulmonară, la un bolnav cu endocardită preexistentă.

Horia Timiș a spus că fetița era supraponderală, fiind sub observația medicului de familie din această cauză.

El a spus că nu poate oferi mai multe detalii, precizând că DSP Alba face verificări în acest caz, însă nu a declanșat o anchetă, deoarece nu a primit nicio sesizare din partea Poliției sau a familiei fetiței.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Alba, Luminița Prodan, a declarat că Poliția s-a autoseziat cu privire la acest caz și a stabilit că săptămâna trecută fetiței i s-a făcut rău în mall-ul din Alba Iulia în urma unui incident produs în spațiul de joacă și a fost dusă la spital.

Prodan a spus că ulterior fetița a fost externată și a murit acasă.

„În urma anchetei desfășurate și a rezultatelor medico-legale s-a stabilit că nu există o legătură de cauzalitate între decesul fetiței și incidentul produs în mall”, a spus Prodan.

Potrivit sursei citate, decesul fetiței a suvenit din cauze medicale și ea ar fi avut afecțiuni mai vechi, însă acest lucru va fi stabilit după terminarea verificărilor făcute de către medici.