Prima pagină » Știri » Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic din Apuseni, este operat din nou la Cluj

Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic din Apuseni, este operat din nou la Cluj

Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic din Apuseni, este operat din nou la Cluj
Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic din luna ianuarie din Munții Apuseni, este supus, marți, la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) din Cluj-Napoca, unei noi intervenții chirugicale la femurul stâng, unde nu s-a depus suficient calciu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dan Petrescu, tatăl copilotului, a declarat corespondentului MEDIAFAX că tânărul a fost internat luni la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) din Cluj-Napoca, iar marți este operat la femurul stâng deoarece nu s-a depus calciu cât trebuia.

„Va fi un fel de auto-transplant, i se va lua o bucățică mică de os și se va pune la femur. Asta e situația, medicii ne-au spus că se întâmplă astfel de lucruri. După intervenția chirurgicală, Răzvan va mai rămâne internat câteva zile la Cluj”, a spus Dan Petrescu.

Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic din Munții Apuseni, a fost internat timp de o lună la Spitalul Județean de Urgență din Cluj, fiind externat în 21 februarie. De altfel, el a fost operat de mai multe ori la picioare, iar după externare el a venit de mai multe ori la control la spitalul din Cluj.

Pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion și-au pierdut viața în accidentul aviatic produs în 20 ianuarie, în Munții Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la granița dintre județele Cluj și Alba.

În accident au fost răniți, pe lângă copilotul Răzvan Petrescu, și medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria” și Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuș, județul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea de la București la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului și victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore și la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, polițiști, salvamontiști, angajați ai Parcului Național Munții Apuseni și localnici.

Cercetările în dosarul accidentului din Apuseni sunt efectuate de procurorii militari din Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, după ce Parchetul Curții de Apel Alba Iulia și-a declinat competența, în 4 februarie, din cauză că trebuie audiate persoane din instituții centrale ale statului cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență.

 

Citește și