Copilul care se afla în mașina furată de pe o stradă din Iași, consiliat psihologic

Publicat: 12 04. 2013, 10:40
Actualizat: 26 03. 2019, 19:50

Copilul în vârstă de 5 ani aflat într-o mașină care vineri dimineață a fost furată, de pe o stradă din Iași, este evaluat de un psiholog al Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASP) Iași, la sediul acestei instituții, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Evaluăm copilul din punct de vedere psihologic și acordăm serviciul de consiliere. Nu este vorba de o anchetă, pentru că nu cred că se impun măsuri în acest caz. A fost mai degrabă o neatenție din partea tatălui”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iași.

Un autoturism în care se afla un copil de cinci ani, lăsat singur de tatăl său, care a coborât pentru scurt timp, la cumpărături, a fost furată de pe o stradă din Iași, hoțul abandonând mașina, cu tot cu copil, în momentul în care acesta a început să plângă,

Vineri dimineață, în zona gării din Iași, un bărbat care se afla în mașină cu copilul său, în vârstă de 5 ani, a coborât din autoturism, lăsând copilul pe bancheta din spate. Bărbatul a lăsat cheile în contact și a mers la un magazin aflat în imediata apropiere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Iași, Anca Vâjâiac, bărbatul a sunat apoi la 112, anunțând că i-a fost furată mașina, cu tot cu copil.

„Au fost blocate toate căile de ieșire din oraș. La scurt timp mașina a fost găsită abandonată în zona Canta din Iași, iar copilul se afla lângă mașină. Cel mai probabil, hoțul a abandonat mașina după ce s-a speriat în momentul în care copilul a început să plângă”, a declarat Anca Vâjâiac.

Conform acesteia, în baza declarațiilor date de copil, care a reușit să îl descrie pe cel care a furat mașina, a fost conturat portretul unui suspect, acesta fiind căutat de polițiști. Bărbatul va fi cercetat pentru furt și lipsire de libertate. (Florin Ghețău, corespondenti@mediafax.ro)