Corin Trandafir, avocatul familiei Habsburg, cere daune de 150 de milioane de euro statului român

Publicat: 15 02. 2012, 10:29
Actualizat: 15 05. 2012, 12:41
Corin Trandafir, avocatul familiei Habsburg, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că vrea să ceară daune în valoare de 150 de milioane de euro statului român, după ce deputații au decis că retrocedarea Castelului Bran este ilegală.

Corin Trandafir, avocatul familiei Habsburg, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că vrea să ceară daune în valoare de 150 de milioane de euro statului român, după ce deputații au decis că retrocedarea Castelului Bran este ilegală. "Consecința juridică a acestei decizii nu există, pentru că titlul de proprietate rămâne în continuare valabil. Clienții noștri sunt în cursul unei discuții de vânzare a castelului. Am aflat de această decizie din presă, nici măcar nu am fost invitați la audieri", a declarat Trandafir.

De asemenea, Trandafir a mai precizat că "practic, Camera Deputaților nu înțelege cum niște copii nu pot să-și moștenească mama". "Considerăm decizia de astăzi a Camerei Deputaților ca fiind un act politic. E un act politic iresponsabil, care aduce grave prejudicii statului român", a mai spus acesta.

Trandafir a mai precizat că "decizia aduce grave prejudicii României (…) deoarece aduce aminte de spațiul ex-sovietic, unde proprietatea privată nu era luată în serios".

Proprietarii Castelului Bran – Dominic Habsburg-Lothringen, Maria Magdalena Holzhausen și Elisabeth Sandhofer – au transmis marți, 18 septembrie, o scrisoare Parlamentului, amenințând că vor da în judecată statul român la Washington D.C., cerând o despăgubire de 150 de milioane euro, dacă nu va fi respins raportul subcomisiei de anchetă parlamentară ce califică drept ilegală restituirea castelului.