Corina Chiriac: Pierderea lui Titus Munteanu este ireparabilă
Cântăreața Corina Chiriac a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că realizatorul TV Titus Munteanu, care a încetat din viață la vârsta de 72 de ani, a fost un mare regizor, subliniind că pierderea sa este „ireparabilă”.
„Îmi pare extrem de rău că s-a prăpădit la vârsta de 72 de ani. Este o pierdere ireparabilă”, a declarat Corina Chiriac pentru MEDIAFAX.
De asemenea, aceasta a afirmat că Titus Munteanu a fost un mare regizor de televiziune, cu care a lucrat împreună peste 30 de ani. „Este o pierdere enormă. Am petrecut zile în șir în televiziune. Se lucra 3-4 ore la un trucaj”, a declarat aceasta. Totodată, ea a apreciat că sunt foarte multe lucruri care ar trebui spuse despre Titus Munteanu, în special despre show-urile de televiziune pe care le-a creat de-a lungul vieții.
Realizatorul de televiziune Titus Munteanu a murit, miercuri, la vârsta de 72 de ani, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanți ai televiziunii publice.
Munteanu era internat de două săptămâni la secția de terapie intensivă a Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, unde a încetat din viață miercuri, în jurul orei 13.00, din cauza unei boli respiratorii complexe, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții unității sanitare.
„Boala s-a agravat, astfel că, în ciuda tratamentelor și a efortului echipei medicale, pacientul a decedat”, au mai spus sursele citate.
Titus Muntean s-a născut pe 3 octombrie 1941 și este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de televiziune din România.
De-a lungul îndelungatei sale cariere, a semnat numeroase emisiuni de divertisment și muzicale de mare succes. „Ca redactor muzical, am colaborat cu Dan Mihăescu, Alexandru Bocăneț (cel mai bun prieten al meu), Paul Urmuzescu. Mai târziu, am început să fac emisiuni pe scenarii proprii, lucrând cu Doina Anastasiu, Ovidiu Drugă, Sanda Cepraga: Caravana melodiilor (în ’78, prima emisiune color, realizată cu Mihai Mârțu și Carul 5), Marius, Olimpia și Mihai, «Un trio formidabil» (premiul I la Festivalul Charles Chaplin, Gavrovo 1984), «Șlagăre în devenire», «Lumea se grăbește», «Corina contra Corina», recital Angela Similea – «Un albastru infinit», «Totul e posibil în joc» (în colaborare cu televiziunea olandeză, a luat prima mențiune a României la Montreux), Duelul vedetelor (Premiul APTR, 1992), «Astă-seară ne distrăm în familie cu angajații TVR» (Premiul APTR, 1993), «Tele trio show, cu crainicele dansând», «Revelioanele TVR», zece Festivaluri Mamaia”, mai spunea Titus Munteanu.
Una dintre cele mai cunoscute emisiuni de care și-a legat numele a fost „Școala vedetelor”, o producție creată în 1995, premiată în repetate rânduri. Premiul criticii muzicale „Mihail Jora” și Trofeul „Trandafirul de Argint” – Montreux (1996) sunt doar două dintre distincțiile primite.
În 2004 a reluat această producție de mare succes, cu altă generație a „Școlii vedetelor”.
„O carieră în televiziune se construiește cu muncă multă, seriozitate, constanță și pasiune. Trebuie să știi de la început în ce te implici, să știi că munca de televiziune presupune multe ore petrecute fără familia ta, multe sărbători în care nu ești acasă. Iar dacă ești la început, e bine să nu-ți dorești celebritatea din prima zi, ci mai degrabă să înțelegi tot acest fenomen, să începi de jos”, declara Titus Munteanu într-un interviu.
Titus Munteanu este cel care a contribuit la lansarea unor cunoscuți artiști români, printre care Angela Similea, Olimpia Panciu, Mihai Constantinescu, Elena Cârstea, dar și a unora din generația actuală ca Adi Despot, Călin Goia, Călin Geambașu, Gianina Corondan etc.
Unul dintre cele mai recente proiecte ale sale este „O dată-n viață”, difuzat de TVR 1 și prezentat de Iuliana Tudor.
A absolvit, în 1996, Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București, secția flaut. În perioada 1966-1971, a fost profesor de flaut la Liceul „George Enescu”, asistent la clasa de flaut a Conservatorului Coprian Porumbescu, dar și colaborator permanent al TVR.
Din 1971 până în 1997 a fost redactor, apoi realizator în cadrul Redacției Divertisment din TVR.
În septembrie 1998 a devenit director de programe TVR, iar din 1999 până în 2001 a ocupat funcția de director TVR 1.