Prima pagină » Știri » CORONAVIRUS. 133 de decese într-o singură zi! Medicii italieni trag un semnal de alarmă: „Pregătiți-vă!”

CORONAVIRUS. 133 de decese într-o singură zi! Medicii italieni trag un semnal de alarmă: „Pregătiți-vă!”

CORONAVIRUS. 133 de decese într-o singură zi! Medicii italieni trag un semnal de alarmă: „Pregătiți-vă!”

Doctorii italieni trag un semnal de alarmă anunțând că 10% din pacienții infectați sunt internați la terapie intensivă și avertizează instituțiile din Sănătate, prin intermediul unei scrisori trimise Societății Europene de Medicină Intensivă, să „se pregătească” pentru un număr mare de pacienți care vor avea nevoie de medicină intensivă.

În scrisoarea semnată de mai mulți experții din cadrul Universității din Milano, aceștia semnalează dificultatea de a trata pacienții infectați cu noul COVID-19 deoarece un număr mare dintre aceștia trebuie să fie internați la terapie intensivă, relatează The Independent.

În cursul zilei de duminică, în Italia, numărul înbolnăvirilor din cazua noului coronavirus a ajuns la 7.375, iar 133 de persoane au murit doar în ultimele 24 de ore.

„Ne confruntăm cu un procentaj ridicat de cazuri depistate pozitiv care au avut nevoie de internare la terapie intensivă – e vorba de o proporţie de până la 10 la sută. Vrem să lansăm un avertisment puternic: Pregătiţi-vă”, au scris medicii italieni în scrisoarea menționată.

De asemenea, aceștia au precizat că acești pacienți au o stare de sănătate foarte gravă și au necesitat ventilare mecanică din cauza plămânilor foarte afectați de noul COVID-19.

Din aceasta cauză, aceștia au subliniat că este foarte important ca instituțiile competente să mărească capacitatea de primire a pacienților aflați în stare gravă.

Și doctorul de urgență Giuseppe Nattino din provincia nord-italiană Lecco a prezentat o imagine de ansamblu7 a situației din regiune scriind că pacienții infectați au leziuni grave la nivelul plămânilor, deci au nevoie de asistență respiratorie semnificativă. În plus, acesta a mențioant că virusul conduce la creșterea tensiunii arteriale, deci afectează inima, precum și rinichii și ficatul.

„Acum o săptămână am deschis o secţie de terapie intensivă cu o capacitate de 6 paturi pentru pacienţii critici. În două zile unitatea noastră era plină, aşa că a trebuit să o extindem la 10 paturi – s-a umplut în aceeaşi după-amiază. Acum plănuim să unim secţiile de cardiologie cu cele de terapie intensivă  pentru a ne mai putea folosi de încă 10 paturi. (…) În ultimele zile s-a prezentat la noi o populaţie ceva mai tânără ca şi cum cei mai în vârstă şi mai slăbiţi au cedat la începutul epidemiei, iar acum şi cei mai tineri vin în spitalele ultraaglomerate şi depăşite după ce şi-au epuizat resursele fiziologice”, a scris doctorul de urgențe.

Autor

Citește și