Odată cu răspândirea rapidă a virusului COVID-19, cei mai mulți oameni se întreabă cum ar putea să își mărească imunitatea pentru a nu se infecta.
Din păcate, alimentația nu îți va putea garanta că vei fi protejat de virus, scrie CNN. Cu toate astea, există câteva alimente nutritive care te vor ajuta să te menții cât mai săntos:
Morcovii și caisele conțin mutlă vitamina A, esențială pentru a avea un sistem imunitar puternic.
Portocalele, căpșunele și broccoli conțin vitamina C. Potrivit studiilor, o cantitate mai mare de vitamina C ar putea reduce simptomele gripei.
Ouăle, brânza și ciupercile conțin Vitamina D. Vitamina D luptă împotriva bacteriilor și a virușilor.
Fasolea, nucile, cerealele și fructele de mare conțin zinc și ajută celulele sistemului imunitar să crească și să se diferențieze.
Laptele, ouăle și nucile au o cantitate considerabilă de proteine, ele având un rol important în întărirea sistemului imunitar. De asemenea, peștele, carnea de pasăre, brânza și iaurtul sunt surse importante de proteine.