Prima pagină » Coronavirus » CORONAVIRUS. Ibuprofenul ar putea spori rata de supraviețuire în fața COVID-19 cu 80%

CORONAVIRUS. Ibuprofenul ar putea spori rata de supraviețuire în fața COVID-19 cu 80%

CORONAVIRUS. Ibuprofenul ar putea spori rata de supraviețuire în fața COVID-19 cu 80%
De ce toţi bolnavii de COVID de la un spital din Iaşi sunt "îndopaţi" cu antidepresive. Ce spune managerul

Ibuprofenul, unul dintre cele mai ieftine analgezice, ar putea ajuta la îmbunătățirea ratelor de supraviețuire cu până la 80 sută și ar putea reduce nevoia de tratare a pacienților în regim de terapie intensivă, scrie cotidianul britanic The Sun.

Conform specialiștilor, Ibuprofenul ajută la prevenirea efectelor secundare observate la pacienții care suferă de coronavirus

Ibuprofenul ar putea ajuta la prevenirea efectelor secundare grave observate la pacienții cu Covid-19, prevenind necesitatea tratamentului în terapie intensivă, speră specialiștii.

Știrea vine după unele controverse din timpul pandemiei, conform cărora antiinflamatoarele pot agrava Covid-19.

Ministrul francez al sănătății, Olivier Veran, a sugerat că medicamentul ar putea agrava infecțiile și l-a îndemnat pe Sir Patrick Vallance, consilierul științific principal al Angliei, să le spună britanicilor să ia paracetamol.

NHS a eliminat, de asemenea, ibuprofenul ca tratament sugerat pentru cazuri ușoare. Dar, un studiu ulterior a sugerat că medicamentul nu agravează, ci îmbunătățește condițiile pacienților.

Noi studii clinice

Acum, o echipă de oameni de știință din Londra începe un nou studiu clinic pentru a vedea dacă antiinflamatoarele ar putea ajuta, de fapt, accelerând recuperarea la unii pacienți prin reducerea efectelor secundare grave.

Se speră că medicamentul poate duce la șederi mai scurte în spital și la mai puține persoane care vor ajunge în unități de terapie intensivă.

Studiile efectuate pe animale au arătat că tratamentul poate crește ratele de supraviețuire cu 80%

Prof. Mitul Mehta, care conduce cercetarea la KCL, a declarat: „Acest lucru este foarte promițător, dar desigur este un studiu pe animale, așa că vrem să transpunem rezultatul cu adevărat convingător la oameni.”

Nu încercați acasă

Prof. Mehta a subliniat că studiul a fost făcut pentru pacienții aflați deja în spital, nu pentru cei cu simptome ușoare de Covid-19, sau pentru cei suspecți.

Voluntarii vor fi selectați dintre pacienții aflați în spital, dar care nu sunt atât de bolnavi, încât au nevoie de îngrijiri intensive.

Prof Mehta a declarat: „Dacă le putem reduce simptomele în acea etapă, avem o serie de beneficii.

„Am putea reduce timpul petrecut de cineva în spital – s-ar putea recupera mai repede și pleca acasă, acesta fiind, evident, un rezultat fantastic,” spune Mitul Mehta.

„De asemenea, am putea reduce gradul de detresă respiratorie, astfel încât să poată fi gestionat în mediul spitalicesc, fără a fi nevoie să mergem la terapie intensivă, și acesta fiind un rezultat fantastic,” a mai declarat profesorul.

 

Autor

Citește și