CORONAVIRUS. Mai mulți polițiști bucureșteni ai Serviciului Furturi Auto, trimiși, de urgență, în izolare!

Publicat: 28 05. 2020, 10:40
Actualizat: 05 06. 2020, 17:02
Mai mulți polițiști au Serviciului Furturi Auto, din Capitală, suspecți de coronavirus/Sursa Facebook/Poliția Română

Mai mulți polițiști bucureșteni din cadrul Serviciului Furturi Auto au fost trimiși în izolare, după ce unul dintre ei a anunțat că a intrat în contact cu persoană infectată cu noul coronavirus. În urma anchetei epidemiologice, alți trei colegi ai acestuia au fost trimiși acasă și așteaptă acum rezultatele primelor teste.

În contextul primelor măsuri de relaxare după cele două luni, timp în care românii au fost ținunți acasă de Ordonanțele Militare, într-o unitate a Poliției Capitalei s-a instalat din nou panica după ce un polițist și-a anunțat superiorii că ar putea să fie infectat cu virusul COVID-19.

Alți trei polițiști de Furturi Auto, trimiși în izolare

Surse din Poliție au anunțat, pentru Gândul.ro, că, miercuri, polițistul a anunțat conducerea cu privire la faptul că ar fi intrat în contact cu o persoană care, ulteior, s-a dovedit a fi bolnavă. Imediat, a fost declanșată o anchetaă epidemiologică în urma căreia s-a stabilit că bărbatul a intrat în contact, la serviciu, cu alți trei colegi, care, potrivit procedurii, au fost trimiși, de urgență, acasă, unde vor rămâne în izolare pentru următoarele 14 zile.

Toți polițiștii au fost supuși deja unui prim test, însă rezultatele nu au fost, deocamdată, comunicate. Între timp, însă, conform anchetatorilor, toate birourile Serviciului Furturi Auto, din strada General Candiano Popescu au fost dezinfectate.

Zeci de polițiști au fost trimiși în izolare

Cei patru anchetatori trimiși în izolare fac parte, însă, dintr-un lung șir de polițiști bucureșteni care au au ajuns în izolare, în perioada în care criza gererată de pandemia de coronavirus era la început. Poate cea gravă situație s-a înregistrat la Secția 19, unde, la începutul lunii mai, nu mai puțin de 25 de polișiști suspecți de COVID-19 au plecat acasă.

Pentru completarea locurilor lăsate libere au fost aduși polițiști de la alte secții, mai ales că România era în plină stare de urgență și era nevoie de un număr mare de polițiști care să supravegheze străzile și să se asigure că oamenii stau acasă și nu ies decât pentru motive cu adevărat justificare.

O altă situație deosebită s-a înregistrat numai câteva zile mai târziu când șeful Serviciului Control Intern al Poliției Capitalei și secretara acestuia au fost testați pozitiv. Ulterior, numai puțin de 23 de oameni din cadrul structurii de control au fost izolați.