Prima pagină » Știri » COVID-19. Aproape 900 de noi cazuri și peste 150 de decese, în Italia

COVID-19. Aproape 900 de noi cazuri și peste 150 de decese, în Italia

COVID-19. Aproape 900 de noi cazuri și peste 150 de decese, în Italia

Serviciul italian de Protecţie Civilă a comunicat, sâmbătă seară, că bilanţul epidemic este de 31.763 de morţi, iar numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus raportate până acum a ajuns la 224.760.

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 875 de noi cazuri confirmate şi 153 de decese, potrivit Serviciului italian de Protecţie Civilă, citat de Mediafax.

În prezent, în Italia sunt 70.187 de persoane care au coronavirus, în timp ce numărul total al persoanelor vindecate a ajuns la 122.810.

Cele mai multe cazuri de infectare s-au înregistrat în regiunea Lombardia, 84.518, şi 15.450 de decese.

În regiunea Piemonte sunt 29.483 de cazuri şi 3.594 de decese, iar în Emilia Romagna sunt 27.182 de cazuri şi 3.960 de decese.

În Veneto s-au înregistrat 18.928 de cazuri de coronavirus şi 1.783 de decese.

Italia își deschide granițele și permite călătoriile între regiuni, din 3 iunie, după luni de izolare

Italia, una dintre țările care au suferit cel mai mult din cauza coronavirusului, face un pas major în procesul de ridicare a restricțiilor, anunță Agerpres.

Guvernul Italiei a aprobat vineri noaptea un decret care va permite călătoriile către şi dinspre alte ţări membre ale Uniunii Europene, începând cu data de 3 iunie.

Restaurantele din Italia se redeschid. Ce reguli stricte de igienă şi distanţare s-au stabilit

Restaurantele din Italia se redeschid, începând din 18 mai, prin respectarea unor norme precise de igienă şi distanţare, informează postul SkyTG24 şi site-ul de profil Gamberorosso.it, relatează Mediafax.

După dezbateri ample privind regulile de funcţionare, Guvernul Giuseppe Conte a aprobat normele propuse de autorităţile regionale. Însă Executivul de la Roma a avertizat că „în cazul în care contagierile reîncep, toate deciziile vor fi anulate”.

La intrarea în restaurante, clienţilor le va fi măsurată temperatura corporală, care nu trebuie să depăşească nivelul de 37,5 grade Celsius.

Distanţa între clienţi trebuie să fie de cel puţin un metru, cu excepţia cazurilor în care sunt instalate separatoare din pexiglass între mese.

Citește și