COVID-19. Florinela Georgescu, directorul general al ANM, internată din cauza infectării cu noul coronavirus: „A mușamalizat”

Publicat: 27 04. 2020, 17:50
Actualizat: 27 04. 2020, 18:54
GÂNDUL LIVE. Cum va fi vremea în week-end. Directorul ANM: „De mâine, încet-încet, temperaturile vor crește”

Florinela Georgescu, director Meteorologie Operațională ANM, este internată în spital încă din 21 aprilie din cauza infectării cu noul coronavirus.

Directorul general al ANM, Elena Mateescu, a confirmat faptul că Florinela Georgescu a fost diagnosticată pozitiv cu noul coronavirus, asemenea soțului ei, relatează Libertatea.

„Colega mea nu a mai venit la serviciu de două săptămâni, de când a intrat în concediu de odihnă. Pe 21 aprilie a sunat și ne-a spus că trebuie să intre în concediu medical deoarece ea și soțul său sunt spitalizați pentru infecție cu noul coronavirus. (…) Din momentul în care ne-a anunțat că este pacient COVID am luat legătura cu Direcția de Sănătate Publică București, s-a făcut anchetă epidemiologică, s-a făcut dezinfecție”, a declarat Elena Mateescu pentru sursa citată.

În plus, aceasta a precizat că Florinela Georgescu are o stare de sănătate stabilă.

De asemenea, aceasta a specificat faptul că nimeni al cineva din cadrul ANM nu este suspect sau infectat cu noul coronavirus: „Singurul caz este cel al Florinelei Georgescu. În momentul în care a fost testată pozitiv, colega noastră avea deja o săptămână de când nu mai venise la muncă”.

Acuzații de mușamalizare

Totuși, un angajat al instituției susține că Florinela Georgescu ar fi mușamalizat faptul că soțul ei est caz pozitiv de coronavirus, transmițând această informație abia în cursul serii de 22 aprilie.