Prima pagină » Știri » COVID-19. O prostituată româncă din Germania primește mii de euro ajutor de urgență, după ce a rămas fără loc de muncă

COVID-19. O prostituată româncă din Germania primește mii de euro ajutor de urgență, după ce a rămas fără loc de muncă

Foto caracter ilustrativ / Pexels.com

O prostituată din România, care activa într-un bordel din Stuttgart, Germania, a primit ajutor de urgență, în contextul pandemiei de coronavirus, în valoare de 4.500 de euro, din partea statului german.

Femeia a rămas șomeră, după ce bordelurile s-au închis la jumătatea lunii martie, din cauza pandemiei de coronavirus, scrie presa germană. Antonia a povestit pentru jurnaliștii locali că a aplicat pentru ajutorul de urgență în cazul celor care au rămas șomeri în urma pandemiei.

Pentru trei luni, Antonia a beneficiat de 4.500 de euro de la statul german, transmite focus.de. Înainte de criză femeia câștiga 3.000 de euro pe lună, din servicii de prostituție. Estimarea a fost făcută chiar de matroana bordelului.

Antonia trimitea acasă, în România, lunar, circa 1.000 de euro. Înainte să fie prostituată, femeia a lucrat ca bucătăreasă timp de cinci ani, după care s-a mutat în Germania.

Prostituatele, lovite de pandemie și în România: Au primit pui congelat, sare, piper, legume pentru ciorbă

Zeci de prostituate din București, care obișnuiau să-și caute clienții pe stradă, au ajuns într-o situație disperată ca urmare a restricțiilor de circulație impuse de Ordonanțele Militare, a relatat GÂNDUL.RO într-un articol recent.  Aceste femei, multe mame singure, au ajuns să primească ajutoare, din partea unei fundații care se ocupă, în general, de oamenii străzii.

„Persoanele din categoriile defavorizate nu mai au, efectiv, cu ce să se hrănească. Mor de foame, la propriu și există riscul ca, din disperare, să ajungă să dea în cap. Noi am început să le ducem de mâncare. Cei care au unde să stea și au o plită electrică pe care pot găti, le ducem legume, sare, piper și ce mai trebuie pentru ciorbă, plus câte un pui congelat, o dată la două zile. Pentru aceia care nu au un adăpost, încercăm să ducem cât mai multe conserve”, a spus Marian Ursan, directorul executiv al fundației „Carusel”, pentru GÂNDUL.RO.

 

 

Autor

Citește și