COVID-19. Raed Arafat prezintă cazul unui român simptomatic cu insuficiență respiratorie care a refuzat internarea: O astfel de persoană reprezintă un risc major!
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență prezintă cazul unui pacient român simptomatic care s-a prezentat la UPU cu insuficiență respiratorie, dar a refuzat internarea, deși a fost avertizat de medici că s-ar putea să ajungă înapoi cu ambulanța.
Raed Arafat punctează faptul că pacientul respectiv reprezintă un risc major atât pentru familia lui și alte persoane cu care intră în contact, cât și pentru propria sănătate.
Pacient simptomatic „în stare serioasă”, refuză internarea: I s-ar putea agrava starea și va fi prea târziu până vor ajunge colegii de la urgențe la el
„Cazul unui pacient, chiar în stare serioasă – a avut nevoie de oxigen, a fost nevoie să fie pus sub sistem de asistare pentru ventilație, nu nheapărat intubație, a refuzat internarea la spital, fiind cu nivel de oxigenare scăzut, a plecat acasă fiind simptomatic, pe propria răspundere. Normal că o astfel de persoană reprezintă un risc major și pentru familie și pentru orice altă persoană cu care se întâlnește în perioada respectivă. Plus, este un risc major asupra sănătății sale, având în vedere parametrii cu care a plecat, toți colegii i-au explicat că probabil va ajunge înapoi (n.r. la Unitatea de Primiri Urgențe) cu ambulanța, în stare critică sau poate că o să i se agraveze starea și va fi prea târziu până vor ajunge colegii de la urgențe la el. În astfel de situații, oxigenrarea și condiția respiratorie a bolnavului se pot deteriora foarte rapid și să nu aibă cine să îl ajute acasă. Cu acest tip de probleme s-au întâlnit unii colegi de la Unitățile de Primiri Urgențe”, explică șeful DSU.
Zeci de persoane internate în centrul de carantină din București au plecat acasă, după motivarea deciziei CCR
Un număr de 65 de persoane dintre cele aproape 100 internate în centrul de carantină al Primăriei Capitalei au plecat acasă la cerere, a anunțat sâmbătă viceprimarul Aurelian Bădulescu.
Toți cei 65 ajunseseră în carantină pentru că au încălcat regula izolării la domiciliu. În centru au mai rămas 30 de persoane, printre care membrii lotului de Haltere, cetățeni americani, olandezi, dar și câțiva emigranți ilegali.
Autoritățile nu mai au suport pentru impunerea izolării la domiciliu, a carantinei și nici nu mai pot ține pacienți Covid internați în spital împotriva voinței lor, după motivarea deciziei CCR.
Cei 65 de cetățeni erau internați în centrul de carantină al Primăriei Capitalei, organizat într-un hotel din nordul Bucureștiului.