Prima pagină » Știri » Cozile rușinii s-au „tradus” altfel în engleză. Reacția presei din Marea Britanie la fotografiile cu românii așteptând să voteze

Cozile rușinii s-au „tradus” altfel în engleză. Reacția presei din Marea Britanie la fotografiile cu românii așteptând să voteze

Cozile rușinii s-au „tradus
Fotografii cu 10.000 de români stând la coadă, la Portsmouth, să voteze în turul doi al alegerilor prezidențiale de duminică reprezintă "probe, dacă mai era nevoie, al numărului uriaș de români care trăiesc" în Marea Britanie, în pofida politicii Guvernului privind migrația.

Prea Britanică a relatat și ea despre cozile interminabile de români care s-au creat în acest weekend pentru a putea vota.

„În loc de oameni cinici față de politicienii lor, care nu se prezintă la vot, avem fotografii cu 10.000 de români stând la coadă cu orele la Portsmouth, în ploaie, să voteze. Din păcate nu sunt alegători britanici în alegeri britanice”, comentează site-ul tabloidului britanic Daily Express, care adaugă că la centrul închiriat de Ambasa României în vederea votării s-au prezentat imigranți de pe întreaga Coastă de Sud, inclusiv de la Londra, care au renunțat să mai stea la cozi în capitală.

„Însă privind probele fotografice, ești nevoit săăți pui întrebări despre estimările oficiale ale numărului de români care trăiesc în Marea Britanie”, continuă publicația, citând date de la Biroul Național britanic de Statistică potrivit cărora aproximativ 47.000 de români au solicitat înregistrarea în evidența asigurărilor până în martie 2014, reprezentând exclusiv persoane care au căutat un loc de muncă.

„Dacă 10.000 de români – o estimare oferită de autoritățile române care au organizat secția de votare la Portsmouth – se prezintă într-un singur oraș să voteze, sunt oare aceste (date) exacte?” se întreabă site-ul, tot el răspunzând că „tot ceea ce se poate spune cu siguranță este că politica frontierelor deschise care ne-a fost impusă de UE a făcut imposibil ca statisticienii să ghicească măcar câți imigranți sunt în țară și câți vor veni în viitor”.

„Avem nevoie de imigrație, desigur,”, apreciază site-ul, argumentând că „fără ea ne-ar fi greu să găsim suficienți doctori și asistente pentru spitalele noastre”. „Dar nu avem nevoie de o migrație necontrolată. Nu există niciun avantaj, iar o mulțime de alte probleme vin odată cu turismul pentru ajutoare, turismul pentru sănătate și numărul mare de oameni slab calificați, marginali pentru economie”, pledează site-ul tabloidului.

„Atunci când politicienii vor admite problemele, poate că vom avea și noi alegeri cu mii de oameni stând la coadă să voteze. Până atunci, partidele noastre vor continua să fie tratate cu dispreț”, mai scrie publicația.

Citește și