Cozmâncă se autosuspendă din PSD

Publicat: 16 02. 2012, 08:53
Actualizat: 27 02. 2012, 01:55
Fostul lider social-democrat Octav Cozmâncă a anunțat, duminică, printr-o scriosoare deschisă adresată "membrilor și electoratului PSD", că se autosuspendă din partid, motivând că PSD nu mai e un partid de stânga, nu are, din aprilie 2005, un lider autentic, fiind condus de "grupuri de interese".

Fostul lider social-democrat Octav Cozmâncă a anunțat, duminică,printr-o scriosoare deschisă adresată „membrilor și electoratuluiPSD”, că se autosuspendă din partid, motivând că PSD nu mai e unpartid de stânga, nu are, din aprilie 2005, un lider autentic,fiind condus de „grupuri de interese”.

„Decizia mea de autosuspendare din PSD este motivată șitemeinică. Nu părăsesc partidul și membrii săi adevărați, dar nu amnimic în comun cu indivizi care au trădat, care au privatizatpartidul, care sunt avizi de putere, care sunt aventurieri politiciși care sacrifică PSD pentru satisfacerea intereselor personale,dar și ale celor apropiați: soții, soți, copii, soacre, amante,interlopi, mafioți etc”, arată Octav Cozmâncă în scrisoareadeschisă, redactată în nouă puncte.

În documentul citat, Cozmâncă adresează un îndemn „oamenilorserioși și demni din PSD”, de „a analiza cu responsabilitatesoarta, orientarea și conduita Partidul Social Democrat, de adecide în deplină cunoștință de cauză asupra liderilor centrali șilocali, fiindcă decid pentru ei și familiile lor, pentru PSD,pentru electoratul de stânga, pentru România”.

Fostul lider PSD Octav Cozmâncă declara, în 9 septembrie, pentru”Gândul”, că „într-o săptămână-două” își va anunța oficialrevenirea în politică și că este foarte posibil ca locul său să fieîn staff-ul lui Sorin Oprescu, pentru a-i coordona campania.

„Am avut o discuție cu el. Încă nu am luat o decizie clară șiangajantă sută la sută, dar este o variantă foarte posibilă. Voiface un anunț sigur într-o săptămână-două”, a declarat el.

Octav Cozmâncă a coordonat echipa tehnică a PSD pentru toatecampaniile electorale din 2004. Fost ministru al AdministrațieiPublice, el a fost președinte executiv al PSD, însă la Congresuldin 2005 nu a candidat pentru nici una dintre funcțiile înconducerea partidului alese atunci.

Mediafax