Crăciunul după gratii. Ce vor mânca Liviu Dragnea și Radu Mazăre de sărbători, în Penitenciar

Publicat: 24 12. 2019, 17:32

Cu ocazia sărbătorilor, deținuții au dreptul să primească, în plus, încă un pachet cu alimente de la rude, care cântăresc până în 10 kg, la care se poate adăuga o cantitate de 6 kg de fructe și legume și 20 de litri de băuturi răcoritoare.

Pe lângă pachet, în zilele festive, deținuții primesc un meniu mai deosebit față de zilele obișnuite, cu un aport de 925 de calorii în plus, potrivit adevărul.ro.

„Având în vedere preocuparea constată a administrațiilor locurilor de deținere față de promovarea unui climat carceral cât mai apropiat de cel anterior privării de libertate, pe lângă desfășurarea unor activități de reintegrare socială cu tematică specifică, la nivelul tuturor unităților subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor, în zilele considerate festive, hrana alocată persoanelor custodiate este adaptată meniului specific. Meniul festiv pentru sărbătorile de iarnă poate conține, pe lângă alimente de bază, friptură de porc/vită și piure de cartofi, ciorbă de porc/vită/pasăre/perișoare, sarmale cu mămăliguță, cozonac, gogoși, prăjituri, produse de patiserie, mere etc.”, se arată într-un comunicat al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Iată ce meniu vor avea deținuții cu ocazia sărbătorilor de iarnă:

25 decembrie    Mic dejun – ceai, biscuiți, margarină și salam Prânz – ciorbă de porc sau supă de pui cu tăiței (pentru musulmani), sărmăluțe de porc sau vită, cozonac și măr Cina – mămăligă cu brânză și smântână   

 26 decembrie Mic dejun – ceai, biscuiți, margarină, marmeladă Prânz – ciorbă țărănească de porc sau vită, pește prăjit cu orez sârbesc Cina – cartofi cu brânză   

31 decembrie Mic dejun – ceai, biscuiți, margarină, crenvurști Prânz – ciorbă de legume, spaghete cu cârnați și sos de roșii Masa festivă – cotlet de porc sau pulpă de pui la grătar cu piure, murături asortate, cozonac și măr   

1 ianuarie Mic dejun – ceai, margarină, biscuiți Prânz – ciorbă de perișoare din porc sau vită, pulpă de pui cu pilaf, castraveți murați, cozonac și măr Cina – budincă din paste