Prezent în emisiunea „Marius Tucă Show”, regizorul Cristi Puiu a spus că era foarte supărat când a început să vorbescă la Cluj, fiind ținut o jumătate de oră la intrare.
Cristi Puiu spune că a fost ținut o jumătate de oră înainte de a intra la avanpremiera propriului său film.
,,Eram foarte supărat când am început să vorbesc la Cluj, ne-au ţinut jumătate de oră până să intrăm. Au fost mai mulţi factori: masca, frigul, tânțarii (…) Ştiţi ce mă deranjează la toată povestea asta? Frica din ochii omului!”, a spus regizorul, la „Marius Tucă Show”, scrie Mediafax.
Regizorul Cristi Puiu a reacționat în stilul propriu la criticile pe care i le-a adus nimeni altul decât gazetarul Cristian Tudor Popescu, după declarațiile anti-mască de la TIFF.
Într-o intervenție acidă la Digi24, CTP a catalogat drept „o măgărie agitatorică menită să-i promoveze filmul” gestul făcut de regizor la TIFF, unde acesta a îndemnat spectatorii să nu poarte mască de protecție şi a criticat măsurile anti-COVID.
„M-a întrebat cineva dacă am văzut ce a scris C. T. Popescu. Mă uitam şi mă gândeam… îmi era milă de el. Săracul om, săracul om, să ajungă el să mă scuipe, să vorbească în felul ăsta de mine… e chiar grav, săracul de el”, a comentat Cristi Puiu, potrivit site-ului Mediafax.
„O dovadă de lipsă de maturitate”
„Doamne ajută, să îl ajute Dumnezeu, să îi dea mintea cea de pe urmă. Ce să zici la asta? Doamne-fereşte, bine, scuipă tu! Păi nu o să-i fie lui apoi mai greu cu chestia asta? Nu-şi dă seama?”, a continuat regizorul.
Cristi Puiu vorbește despre o lipsă de maturitate și o formă de capitulare în acest scandal.
„E o altă poveste legată de România. O dovadă de lipsă de maturitate care vine din faptul că oamenilor le e atât de greu aici să spună «mulțumesc», să îşi arate recunoştinţa, şi să spună «iartă-mă». Asta e foarte greu să vezi. E o formă de capitulare, tu nu mai ai demnitate. Ba nu, demnitatea ta de om stă în asta: în faptul că eşti recunoscător şi că ai atâta verticalitate încât să recunoşti greşeala”, a mai precizat Cristi Puiu.
„Poate asta dă şi cumva culoarea asta locală a noastră a românilor care ne apropie de vârsta adolescenţei ca naţie, de pubertate, când cel mai important lucru din lume eşti tu însuţi şi ceilalţi nu există”, a concluzionat acesta.