Cristian Boureanu, 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj

Publicat: 20/06/2018, 15:33
Actualizat: 25/03/2019, 20:38

Respect decizia judecătoarei și apreciez că cineva a citit cu adevărat ce s-a întâmplat acolo și s-a uitat pe probele existente pentru că sunt probe care nu au ajuns la dosar. O singură concluzie vreau să trag. M-am legitimat și decizia de astăzi arată foarte clar că nu există acuzația că nu m-am legitimat. M-am legitimat conform legii cu nume, prenume, data nașterii, cu document emis de ministerul Transporturilor în România și cu adresa din buletin. NU L-AM ATINS PE POLIȚIST. Nu i-am rupt uniforma, eu am fost acuzat pentru că l-am degradat, i-am rupt epoleții și uniforma. Uniforma este întreagă și a fost întreagă tot timpul. Nici poveste că l-am imobilizat, i-am prins mâna la spate și i-am făcut fractură de mână. Am fost acuzat de asta pe perioada cât am fost în arest. Nu i-am prins degetul la ușă. Există filmarea publică, camerele MAI, ale administrației publice locale care arată foarte clar că ușile s-au închis o singură dată”, a declarat miercuri, Cristian Boureanu, la ieșirea de la instanță.

Solicitat să comenteze cum i se par daunele pe care trebuie să le plătească, fostul parlamentar apreciază că este vorba despre o chestiune uzuală.

Iubita lui Cristian Bourean, Laura Dincă, a fost achitată pentru mărturie mincinoasă.

„Am încredere în Dumnezeu. Știu ce s-a întâmplat. Pot să dorm pe o ureche. Cred că cea mai grea palmă este cea de la Dumnezeu. O palmă o iei de la un om, treci, asta este, dar cea mai grea este de la Dumnezeu. Trecem peste toate”, a declarat Laura Dincă.

Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 l-au condamnat miercuri, la doi ani și două luni de închisoare cu suspendare pe Cristian Boureanu, în dosarul în care este acuzat de ultraj și au achitat-o pe iubita acestuia, Laura Dincă, pentru mărturie mincinoasă. Judecătorii îl mai obligă pe Cristian Boureanu să îi plătească lui Andrei Ovidiu, polițistul pe care Cristian Boureanu l-ar fi lovit în noaptea în care a avut loc incidentul, 7.000 de euro daune morale. Decizia poate fi contestată.

Pe 9 iunie 2017, în jurul orelor 01:30, mașina în care se afla Cristian Boureanu a fost oprită în trafic, în zona Piața Charles de Gaulle din Sectorul 1 al Capitalei, de un echipaj de Poliție rutieră. Procurorii susțin în rechizitoriu că acesta „s-a manifestat violent, la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliție din cadrul DGPMB – Brigada Rutieră, în sensul că l-a amenințat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stânga, i-a rupt cămașa uniformei de serviciu și l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice care pot necesita un număr de 15-20 zile de îngrijiri medicale”.

Reprezentantul Ministerului Public a cerut la ultimul termen din dosarul lui Cristian Boureanu, aflat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1, o pedeapsă orientată spre mediu pentru fostul deputat, adică doi ani și șase luni de închisoare cu executare, pentru ultraj.

De asemenea, pentru iubita lui Boureanu, Laura Dincă, procurorul a cerut o pedeapsă cu amânare, sub supraveghere doi ani, dar și 30 de zile de muncă în folosul comunității, pentru mărturie mincinoasă. În instanță, Andrei Ovidiu, polițistul pe care Cristian Boureanu l-a lovit în noaptea incidentului, a cerut 200.000 de euro daune morale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...