Cristian Burci, sub control judiciar
UPDATE: Cristian Burci, patronul „Adevărul Holding” și Prima TV, a fost pus, joi seara, sub control judiciar pe 60 de zile, de Tribunalul Olt, în dosarul în care este acuzat de devalizarea ROMVAG Caracal, transmite corespondentul MEDIAFAX.
De asemenea, măsura controlului judiciar pe 60 de zile a fost luată și pentru Ion Dinoiu, fostul director ROMVAG Caracal și candidat UNPR la Primăria municipiului, Clara Clementina Gheocov, fost director al ROMVAG și actual administrator special al „Adevărul”, Denisa Turcu, fost administrator special al „Adevărul”, și Vilson Stancu, membru al CA Romvag.
Măsura luată de Tribunalul Olt poate fi atacată, urmând ca o eventuală contestație să fie judecată la Curtea de Apel Craiova.
În același dosar, alături de Burci au ai fost reținuți, tot pentru 24 de ore, Ion Dinoiu, fostul director ROMVAG Caracal și candidat UNPR la primăria municipiului, Clara Clementina Gheocov, fost director al ROMVAG și actual administrator special al „Adevărul”și Vilson Stancu.
Cei patru urmează să fie prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Alte șase persoane au fost aduse de procurorii DIICOT Olt la audieri, la Slatina, în cursul zilei de miercuri: Denisa Turcu, fost administrator special al „Adevărul”, Ioana Daiana Străulea, concubina lui Burci, Mihai Danciu, actual director ROMVAG, Viorel Barbu, Ion-Eugen Ștefan, Vilson Stancu și Silviu Mitroi.
Potrivit procurorilor DIICOT Olt, cel care a cumpărat ROMVAG de la statul român, controversatul om de afaceri Cristian Burci, începând cu anul 2006, a inițiat un grup infracțional organizat, sprijinit de fostul director al fabricii, Ion Dinoiu, actual candidat UNPR la Primăria Caracal, dar și de alte opt persoane.
Anchetatorii arată că membrii grupului condus de Burci au prejudiciat ROMVAG Caracal și bugetul statului prin abuz în serviciu și delapidare, în valoare de 7.099.000 euro și 3.811.756 lei, prin introducerea în circuitele comerciale de persoane și societăți comerciale la care dețineau acțiuni sau erau deținute în totalitate de persoane apropiate, au reușit să recicleze diferite sume de bani, care proveneau din infracțiuni, în cuantum de 18.099.000 euro și 3.811.756 lei, iar prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile și evidențierea în actele contabile a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive, au creat un prejudiciu statului român în sumă de 25.646.825 lei.