Cristian Cioacă rămâne în arest. Cum a explicat fostul polițist urmele de sânge din baie
UPDATE Tribunalul București a prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare emis pe numele lui Cristian Cioacă, în dosarul în care este suspectat de uciderea soției sale, Elodia Ghinescu.
Propunerea procurorilor Parchetului instanței supreme de prelungire a măsurii arestării preventive în cazul lui Cristian Cioacă a fost dezbătută în ședință secretă.
După deliberări, instanța a admis propunerea procurorilor, astfel că Cioacă va rămâne în arest încă 30 de zile.
Decizia Tribunalului nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel București.
Cristian Cioacă rămâne în arest. Așa a decis vineri Tribunalul București, respingând cererea apărătorului său care solicitase eliberarea lui. Totuși, Cristian Cioacă poate pleca acasă pe 3 ianuarie, când îi expiră mandatul de arestare, în cazul în care completul de judecată nu-l va prelungi.
Întrebat în timpul ședinței de judecată de ce pereții unei camere au mai multe straturi de var decât ceilalți, Cristian Cioacă a spus că în respectiva cameră vopseaua de pe pereți era scorojită din cauză că acel perete era comun cu cel de la baie și s-au produs infiltrații și umezeală.
Întrebat în legătură cu hainele găsite de către anchetatori la momentul căutărilor, Cioacă nu a putut da un răspuns concret judecătorului, arătând că nu știe în ce împrejurări au ajuns acele obiecte în pădure.
Cioacă a mai spus că probele din dosarul în care este acuzat de uciderea soției sale Elodia Ghinescu sunt fabricate. Întrebat de către judecător cine fabrică aceste probe, Cioacă a spus că nu știe.
După deliberări, Tribunalul București a respins cererea lui Cristian Cioacă, astfel că acesta va fi cercetat în continuare în stare de arest.
Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel București.
Discuția dintre judecător și Cristian Cioacă, de la audieri, a fost prezentată de evz.ro.
Judecător: Au fost prelevate probe de sânge din baie, cum le explicați?
Cioacă: Nu cunosc cum au apărut probele de sânge din baia mare. Nu am ascuns, domnule președinte, nimic. Nu îmi explic de unde provin urmele de sânge la care face referire Parchetul.
Judecător: Domnule, sunt cam mulți stropi de sânge pe pereți. Ce explicație am putea avea?
Cioacă: Nu știu domnule președinte, se omite un fapt esențial: eu eram plecat la Pitești.
Judecător: Și obiectele din râpă?
Cioacă: Hainele de poliție și insigna cu gradul meu nu sunt ale mele. Nu am cunoștință despre chiloții despre care se spune că sunt ai mei. Nu știu ce e cu flaconul de parfum al soției cu urme de sânge găsit acolo.