Cristian Diaconescu: „Nu ne insultaţi inteligenţa după câte necazuri şi probleme s-au prăbuşit peste români”

Cristian Diaconescu: „Nu ne insultaţi inteligenţa după câte necazuri şi probleme s-au prăbuşit peste români”
Cristian Diaconescu / Sursă Foto: Mediafax Foto
Publicat: 16/10/2021, 16:35

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a criticat, într-un text publicat pe pagina sa de Facebook, situația dificilă în care se află România în plin val patru de COVID-19.

Diaconescu a subliniat că o mare companie americană de rating a modificat perspectiva ratingului de ţară al României privind datoria suverană pe termen lung şi scurt, de la “negativă” la “stabilă”. Totuși, potrivit liderului PMP, România rămâne pe ultima treaptă de rating recomandat investiţiilor.

„Agenţia americană de rating Moody’s a modificat perspectiva ratingului de ţară al României privind datoria suverană pe termen lung şi scurt, de la “negativă” la “stabilă”.

Dar România rămâne pe ULTIMA TREAPTĂ de rating recomandat investiţiilor. Agenţia de rating Standard &Poor’s a anunţat că menţine ratingul suveran al României, la acelaşi nivel, cu perspectiva stabilă.

Aceste evaluări sunt fundamentate pe baza unei singure premise: DACĂ VOR VENI BANII EUROPENI.
Banii din PNRR nu îi avem. Sunt promişi. A doua etapă de aprobare, în Consiliul European, se va finaliza pe 28 octombrie după care TOATĂ responsabilitatea revine autorităţilor de la Bucureşti.
Care “autorităţi“? Guvern legitim? Nu sunt şanse. Funcţionarii în ministere stau şi aşteaptă; şefii comunităţilor locale spun că “nu e treaba lor să se ocupe de dezastrul sanitar” iar propaganda criminală, zburdă”, a scris politicianul pe pagina sa de Facebook.

Cristian Diaconescu: „Ratingul stabil nu este datorat unor politici deştepte”

Cristian Diaconescu a vorbit și despre cât de important este ca executivul să adopte cadrul legislativ aplicabil accesării banilor europeni, atât de importanți în ecuația viitoarelor investiții din România.

„Guvernul interimar, care o fi acesta, are atribuţii numai de administrare iar primele măsuri care trebuie luate sunt legate de adoptarea sau modificarea cadrului legislativ aplicabil accesării banilor europeni. Unele dintre acestea au termen final până la sfârşitul anului 2021. Exemplu: cadrul administrativ concret prin care fondurile din PNRR vor ajunge la UAT-uri, cum se vor accesa, ce tip de cereri/proiecte trebuie să depună UAT-urile, termene de depunere, implementare etc. Toate aceste propuneri legislative se lucrează în ministere şi se aprobă de guverne compuse din profesionişti. Proiectele, care se finanţează european sunt interconectate iar eşecul privind un obiectiv promis atrage imposibilitatea demarării altora. NU ai reformă, amâni investiţia şi rişti să se piardă banii.
Agenţiile de mai sus nu laudă Guvernul, ratingul stabil nu este datorat unor politici deştepte, strategii de investiţii sau perspective de administrare a României care să genereze aşteptări miraculoase. Baza de evaluare sunt rezultatele economice din trimestrele II şi III, când România a funcţionat pe consum. Deci despre ce vorbim, astăzi?”- a mai notat liderul PMP, Cristian Diaconescu.

Președintele PMP își încheie textul cu întrebarea: „Pe când domnule Prim-ministru veţi vedea şi analiza realitatea României în gravitatea ei din aceste zile?”

„Este fabulos să vezi politicienii din Guvern şi Parlament care se presupune că administrează un stat civilizat cum povestesc ei ce bine se trăieşte în ţara noastră “dacă ar fi luate nişte măsuri“. Devastator.
În sensul mesajului pozitiv, aspiraţional, am aflat astăzi de la Prim-ministrul ţării că “SECTORUL SANITAR a fost o prioritate!”. Ce “a fost“ şi numai este, sectorul sanitar sau prioritatea? Pentru că ştim şi simţim un singur lucru ROMÂNIA se află pe PRIMUL LOC în lume în ceea ce priveşte numărul de morţi din cauza Covid raportat la numărul de locuitori. TRIST record. Probabil că Prim-ministrul ţării are o scară de valori inversată.
Întrebarea care se pune este: “Pe când domnule Prim-ministru veţi vedea şi analiza realitatea României în gravitatea ei din aceste zile? Cât timp vă mai trebuie pentru a nu lăsa acest popor să se scufunde la un nivel de unde probabil îi vor mai trebui alte decenii ca să îşi revină”?”- a încheiat Cristian Diaconescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Momentul în care un bărbat își dă seama că de 30 de ani locuia lângă...
Horia Tecău, luat pe cameră din bar de șefa de la taxe și impozite Sector...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat...
Nicki Minaj și-a anulat concertul în România înainte cu doar trei ore. Ce motive a...
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Cauza reală a morții lui Marilyn Monroe! Ce s-a întâmplat ore întregi cu trupul neînsufleţit...
Doi deţinuţi au dat BAC-ul din spatele gratiilor, în Baia Mare. Unul dintre ei a...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ce avere are Serghei Mizil: Fiul fostului demnitar a dezvăluit adevărul despre proveniența banilor săi...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Dacia lucrează la un nou model. Acesta va înlocui un BEST SELLER ce a dominat...
Tarom a anulat mai multe curse „din cauza indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului de zbor”....
Imagini DE ARHIVĂ cu valurile de CĂLDURĂ de pe vremuri
Se schimbă iar Codul Rutier. Guvernul a dat ordin. Cine rămâne garantat fără permis
Ce tragedie! A murit la doar 30 de ani. Avea tot ce și-a dorit, dar...
Rezultate Bac 2024. Notele de la Bacalaureat, publicate pe edu.ro! Cum se face contestație și...
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii...
Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un...
Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu...
BANCUL ZILEI. Bulă, care de-abia şi-a cumpărat o maşină, merge la un service auto: Cât...
Cum învingeau oamenii căldura înainte de aerul condiționat? Foloseau ventilatoare de mână, mergeau la film...
×