Cristian Tudor Popescu: Războiul a început deja

Publicat: 21 05. 2014, 22:13
Actualizat: 28 09. 2018, 23:13

Încheierea acordului de livrare de gaze între Rusia și China însemană că axele au fost stabilite, iar Putin a cedat pentru a avea un aliat puternic, este de părere editorialistul Cristian Tudor Popescu.

Prezent la Gândul LIVE, Cristian Tudor Popescu a afirmat că semnarea acordului între producătorul rus de gaze naturale Gazprom și grupul chinez de petrol și gaze CNPC pentru livrarea de gaze în următorii 30 de ani, aflat în negocieri de mai bine de zece ani, însemană că războiul a început.

„Ce s-a întâmplat în China (acordul semnat n.r.) este o declarație de război. Practic, războiul a început. Acum, faptul că s-au înțeles de ieri pe astazi, are un singur înțeles: Putin a cedat”, a afirmat el.

Potrivit acestuia, vizita lui Joe Biden în România, discursul lui și, în special, faptul că a mâncat o înghețată în Centru Vechi al Capitalei sunt semne foarte bune pentru țara noastră.

„Mâncatul de înghețată nu se face când îți e poftă. Dacă se ducea la Moscova, ma îndoiesc că ar fi mâncat celebra înghețată a rușilor. Pe când aici, a venit să transmită mesajul „sunteți de ai noștri, suntem alături de voi, nu aveți decât să vă îndepliniți obiectivele pe care vi le dăm, să măriți bugetul apărării”, consideră editorialistul Gândul.

Vezi în video declarațiile integrale.