Cristian Tudor Popescu, reacție după conferința de presă a lui Klaus Iohannis: „Bine măcar că n-a mințit acolo…” / Ce spune despre porecla președintelui, „Robocop”

Cristian Tudor Popescu, reacție după conferința de presă a lui Klaus Iohannis: „Bine măcar că n-a mințit acolo... / Ce spune despre porecla președintelui, „Robocop
Publicat: 14/11/2019, 14:08

Singurul scop al sesiunii de întrebări a fost acela de a-l pune pe Iohannis într-o lumină „umană”, spune gazetarul, citat de digi24.ro.

„Nu e mega, nici… nu e în obiceiul meu să folosesc cuvinte precum mega, terra. Am văzut, cu mega-dezamăgirea, eu nu folosesc astfel de termeni. A fost o dezbatere eficientă, întrebările care i s-au pus președintelui au fost în majoritate nu de complezență, au fost întrebări țintite, unele chiar incomode, n-a fost ceva formal. A așteptat să-i pună întrebări toată lumea, toți cei care au vrut au putut să pună întrebări, chiar două. Unii au pus chiar trei. A fost o dezbatere utilă. O întâlnire cu alegătorii la televizor, cu jurnaliștii ca întrebători. Utilă, edificatoare pentru alegători. Eu nu l-am mai văzut pe președinte de mult vorbind liber. N-am înțeles întrebarea ușor stupidă dacă n-are o cască în ureche. Cum să ai o cască prin care să ți se spună când vorbești liber și răspunzi la întrebări pe care nu le cunoști dinainte. E imposibil așa ceva. Nu se poate așa ceva. Aici președintele a reacționat spontan, excelent, arătându-și urechea dreaptă, urechea stângă, apoi creștetul capului, aici este casca. Nu s-a arătat indignat. A găsit răspunsul perfect”, a spus Cristian Tudor Popescu, într-o intervenție telefonică.

„Domnul Iohannis a dorit în primul rând în această conferință să dea o impresie de umanitate, ăsta a fost principalul lui scop. De aceea a zâmbit, mai mult decât de obicei. De aceea a dat niște răspunsuri care diferă de stilul cu care ne-a obșnuit și care i-a adus porecla de Robocop. A dat niște răspunsuri foarte bine articulate, majoritatea, nu toate, a avut și momente dificile, dar tocmai asta dă veridicitate acestei întâlniri. A reușit să modifice puțin imaginea despre el, a răspuns în multe situații ca un om”, a continuat el.

„Aș avea o singură întrebare de pus acum: doamna Dăncilă când participă la un eveniment similar? Când dorește, cu toți jurnaliștii, să răspundă la fel, în aceleași condiții cum a răspuns domnul Iohannis. Bineînțeles că n-o să-l facă, dar eu sunt dator să pun această întrebare. Domnul Iohannis a făcut asta, să facă și doamna Dăncilă același lucru, să vedem dacă face față, asta apropo de frica de a te întâlni. Doamna Dăncilă a refuzat să se întâlnească cu toți candidații, în primul tur, nu numai cu Klaus Iohannis. A refuzat cu Barna, a refuzat cu Diaconu, cu Paleologu. O aștept să o văd acum”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

„Trebuie să spun și ceva de rău de președinte, momentul cu doamna Kovesi. Bine măcar că n-a mințit acolo. M-am înfiorat puțin înainte, zic dacă spunea: nu, nu i-am cerut demisia, avea o mare problemă cu mine. Însă a ales să spună că aceste convorbiri nu sunt destinate publicității. Ceea ce este o fugă politică, se practică în loc de răspuns”, a subliniat gazetarul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Forțele Aeriene Ucrainene pot ridica în aer doar trei avioane F-16!
David Popovici explică succesul victoriei de la JO 2024. Ce a făcut după startul cursei,...
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea...
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Noi imagini cu mașina care a produs accidentul din Pantelimon. Bunicul copiilor loviți: „Inconştienţi care...
Criminalul din Brăila nu se mai poate STĂPÂNI! Anchetatorii sunt șocați de comportamentul lui. Ce...
Vedeta, în lacrimi, după ce a aflat că suferă de o boală gravă! „Am moștenit...
O ipoteză-şoc dă peste cap ancheta în cazul dentistei ucide în Brăila. Cine ar fi...
S-a dat alarma! Gheorghe Șerban a dispărut de duminică. Poliția face apel la populație pentru...
Tragedie pe DN7 din Arad: Un tânăr de 22 de ani a murit pe loc...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
Care e diferența, de fapt, între VEHICUL și AUTOVEHICUL? Mulți cred că știu răspunsul, dar...
Proteste în Venezuela după victoria contestată a lui Maduro la alegeri
CEVA de pe PLANETA noastră creează OXIGEN ÎNTUNECAT! Ce este acesta?
Interdicție pentru proprietarii de câini din România. Îți face direct dosar penal
Locul din România în care te naști din nou. Tot stresul se elimină pe aceste...
Insula Iubirii sezon 8, 29 iulie 2024. Ce a spus Andrei după ce a văzut...
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum...
Culiță Sterp, dezvăluiri neașteptate despre relația cu socrii! Cum se înțelege artistul cu părinții Danielei...
Ce posta pe rețelele sociale adolescentul de 17 ani care a provocat accidentul mortal din...
BANCUL ZILEI. Bulă o sună pe doamna profesoară și o întreabă: -Vă merge frigiderul?
O descoperire surprinzătoare sugerează că un ocean misterios se ascunde în Sistemul Solar