Prima pagină » Știri » Cristian Tudor Popescu, revoltat pe „hominizi”: „Nu se poate descoperi un vaccin prin care să nu mai fie imbecili”

Cristian Tudor Popescu, revoltat pe „hominizi”: „Nu se poate descoperi un vaccin prin care să nu mai fie imbecili”

Cristian Tudor Popescu, revoltat pe „hominizi”: „Nu se poate descoperi un vaccin prin care să nu mai fie imbecili”
Cristian Tudor Popescu, revoltat pe „hominizi”: „Nu se poate descoperi un vaccin prin care să nu mai fie imbecili” / Foto colaj: Captură Digi24

Gazetarul Cristian Tudor Popescu este foarte dezamăgit de cei care se înghesuie pe litoral și ignoră orice regulă de distanțare socială în vreme de pandemie de coronavirus.

CTP a vorbit despre „hominizii din spațiul carpato-danubian”, în termeni foarte duri. Gazetarul a făcut aceste comentarii acide vineri seara, la Digi24, unde a vorbit din nou despre înrăutățirea situației epidemiologice în România.

„Această situație este din pricina oamenilor, din pricina inșilor cu un discernământ foarte redus, cărora nu le pasă de ceilalți și care nu au nici instinct de conservare a propriei persoane, în ultimă instanță. Cauza principală sunt acei pitecantropi care s-au năpustit unii peste alții, claie peste grămadă, pe litoral, după cum am văzut în acele poze sinistre; cei care au răspuns că se tratează cu bere, fiind întrebați de reporter de ce nu respectă regulile; cei care spun că nu vor purta mască niciodată și așa mai departe.

CTP: „Eu nu trebuie să mângâi poporul pe cap”

Eu nu sunt politician, eu nu sunt nici Klaus Iohannis, nici Ciolacu și nu sunt alegeri acum, pentru mine, în această toamnă, prin urmare, eu nu trebuie să mângâi poporul pe cap. Astea sunt niște justificări de doi bani: „lipsă de comunicare”, „nu li s-a explicat”… Ce să li se mai explice și cum să li se mai explice?! Trebuie să fii și tâmpit, și ticălos și, în ultimă instanță, criminal, să te comporți în felul ăsta! Nu e destul de clar ce ai de făcut? Știi foarte bine ce trebuie să faci!

E adevărat, politicienii sunt cei care au dus la posibilitatea ca niște inși să se externeze din spital, deși fuseseră internați pentru coronavirus, să plece peste decizia medicilor, pentru că așa le-a permis Curtea Constituțională și așa le-au permis niște politicieni. Dar inșii ăștia nu puteau să aibă o brumă de conștiință? Nu puteau să fie altceva decât niște hominizi din spațiul carpato-danubian? Puteau!

În ultimă instanță, e nevoie de Guvern să-ți spună să respecți regulile astea? Dacă guvernul e dictatorial, vrea să introducă dictatura, cum spune opoziția, cerându-ți să porți mască și să respecți distanța fizică, atunci n-am putea să apelăm la dictatura bunului-simț și a lipsei de nepăsare față de ceilalți?

Nu, nu cred că politicienii sunt principalii vinovați. Principalii vinovați sunt acești inși, simpli cetățeni, care își bat joc, pur și simplu, de concetățenii lor care înțeleg să respecte aceste reguli, oricât de neplăcute ar fi. Și vor fi și mai neplăcute. Mă gândesc ce se va întâmpla cu regula asta cu masca în spații libere, pe litoral, de pildă. Vreau să văd și eu ce se va întâmpla acolo .

Gazetarul: „Oamenii sunt problema principală”

Am văzut o doamnă administrator de plajă care era de-a dreptul speriată, spunea: Fără ajutorul poliției nu vom reuși să facem nimic! Deci, deja se pune problema intervenției masive a poliției pentru ca oamenii să își pună masca pe față.

Oamenii sunt problema principală, cetățenii, oricât de neplăcut ar fi ceea ce spun acum.

Există vreun tratament la acest comportament? Grea întrebare, foarte grea întrebare! Singurul tratament pentru asta este progresul în om, nu progresul în materie de comunicare, în materie de information technology, în materie de medicină, de tratamente medicale și vaccinuri. Este vorba de progresul în ființa umană, aici, pe teritoriul acestei țări – că nu pot să mă exprim în legătură cu altele, că nu le cunosc suficient de bine. Acest progres se realizează foarte greu. Nu e un vaccin, de mâine. Nu se poate descoperi un vaccin prin care concetățeni de-ai noștri să nu mai fie imbecili, iresponsabili și nepăsători de ceilalți”, a mai spus gazetarul.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și