Membrii CSM au trimis această propunere întrucât, potrivit legii, după împlinirea vârstei de 65 de ani este nevoie de avizul anual al CSM pentru ca un magistrat să rămână în sistem. Având în vedere că Stan Mustață este judecat într-un dosar de corupție, acest aviz nu a mai fost dat de către CSM.
În același context, plenul a stabilit că este necesară transmiterea, de către Direcția resurse umane și organizare, a unei adrese de informare către Casa locală de pensii, cu privire la faptul că s-a dispus suspendarea soluționării cererii de acordare a pensiei de serviciu formulată de Stan Mustață.
În prezent, judecătorul este în arest la domiciliu, el fiind judecat pentru luare de mită și trafic de influență, alături de el fiind deferită justiției și grefiera Mariana Curea, tot de la Curtea de Apel București.
În același dosar sunt judecați și Ion Boraciu, Florian Alexandru și Ciprian Moraru. Prin intermediul primilor doi, Mustață ar fi cerut bani de la unii inculpați și condamnați, în schimbul unor pronunțări favorabile acestora. Cel de-al treilea bărbat a fost trimis în judecată pentru că ar fi dat bani pentru a obține o sentință favorabilă.
Dialogurile purtate între membrii grupului din care făcea parte judecătorul Stan Mustață arată obișnuința acestora de a percepe tarife pentru soluții favorabile în dosare, conform DNA.
Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în 8 mai 2014, să îl suspende din magistratură pe judecătorul Stan Mustață.
Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că la nivelul fostului Parchet Național Anticorupție se știa încă din 2005 că judecătorul Stan Mustață cerea între 5.000 și 7.000 de euro de la persoane vizate în dosarele penale pe care le judeca, iar în 2008 o colegă a magistratului s-a plâns de atitudinea lui.