CTP: Amintirea acestei zile va rămâne în conștiința românilor și îi va face să reacționeze la abuzurile puterii

Publicat: 16 11. 2014, 16:19
Actualizat: 17 11. 2014, 00:09

În opinia lui Cristian Tudor Popescu, cel mai important lucru al acestei zilei este mesajul pe care îl transmit cei care se află în diaspora și nu pot vota. Pe de o parte, aceștia îi îndeamnă pe cei din țară să meargă și să voteze, iar pe de altă parte, faptul că merg la secțiile de votare chiar dacă știu că cel mai probabil nu vor vota, doar pentru a atrage atenția asupra faptului că își doresc să își exercite acest drept.   

„Amintirea acestei zilei va rămâne în conștiința românilor din străinătate și din țară, și îi va face să nu mai fie indiferenți în momentul în care avem niște violări ale statului de drept, ale democrației. Îi va face să reacționeze în fața abuzurilor puterii”, a comentat Popescu. 

Mii de românii din diaspora stau la cozi interminabile în fața secților de votare Londra, Paris, Viena sau Munchen, și cel mai probabil nu vor reuși să voteze până la ora 21:00, când potrivit legii secțiile vor fi închise. Acesta este motivul pentru care românii din diaspora fac un apel la cei din țară pentru a merge la vot.