Prima pagină » Știri » CTP, despre închiderea piețelor și a magazinelor după ora 21.00: „Ce sens are? Eu îmi fac cumpărăturile după ora 9 seara, când e lumea mai puțină”

CTP, despre închiderea piețelor și a magazinelor după ora 21.00: „Ce sens are? Eu îmi fac cumpărăturile după ora 9 seara, când e lumea mai puțină”

CTP, despre închiderea piețelor și a magazinelor după ora 21.00: „Ce sens are? Eu îmi fac cumpărăturile după ora 9 seara, când e lumea mai puțină”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu (CTP) a comentat vineri seară, la Digi 24, decizia autorităților care prevede închiderea magazinelor la ora 21:00 și, de asemenea, închiderea piețelor.

Eu mă duc, de obicei, să-mi fac cumpărăturile după ora 9 seara. Mă duc la supermarket când e lumea e puțină. Ce-ai făcut acum, de ce să limitezi? La ora 9 închizi magazinele. Și? Și ce-ai făcut?

E mai liber după ora 9. Sunt niște oameni, mai puțini, care se duceau după ora 21:00 să-și facă cumpărăturile fără să congestioneze, fără să creeze aglomerație în timpul zilei. Acești oameni vor veni acum, și eu… dacă se închide la 21:00 trebuie să cumpărăm înainte. Deci crește aglomerația înainte de ora 21:00 în respectivele magazine.

Sau, se închid piețele care funcționează în spații închise și supermarketurile, nu. Ce sens are? Nu se poate găsi nicio explicație. Condițiile sunt aceleași. E vorba de incintă, de mărfurile expuse pe standuri, ca să nu spun tarabă, și de oameni care se mișcă acolo, cu măști, care trebuie să respecte reglementările.

Vânzătorii să poarte mască. Te duci, iei măsuri cu poliția, să poarte mască. Sau administrația pieței, cu controale, îi găsești fără mască, îi amendezi, dar nu te apuci să închizi piața.

Vii cu justificarea, cum a venit președintele Iohannis azi după-amiază – era prin Maramureș -, a venit cu… așa se întâmplă aici… vine… era să zic ca la Securitate, cum era cu ofițerul de interogatoriu bun, și ăla rău, ăia care fezandau pe respectivul prizonier.

Vine Orban, cel rău, apoi vine cel bun, domnul Iohannis și spune… «Domne, nu închidem piețele în aer liber, pentru că e toamnă și țăranii trebuie să își desfacă mărfurile». Bun. Și la piețele în spații închise, nu e valabil și pentru ăia care vând acolo? Ăia ce fac cu mărfurile? Că au și ei dreptate. Le aruncă? Le duc la poarta lui Orban, ce fac cu ele?”, a spus CTP la Digi 24.

Raed Arafat admite că închiderea piețelor poate aglomera magazinele, „dar acolo lucrurile sunt mai bine controlate”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de urgență (DSU) și seretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a comentat vineri seară, la Digi 24, decizia autorităților de a închide piețele în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de Covid-19.

Pieţele închise se închid şi rămân cele din spaţii deschise şi deja unele autorităţi locale au mutat tarabele din spaţiile închise din interior afară ca să funcţioneze mai departe”, a spus Raed Arafat, la Digi 24.

Întrebat dacă acest lucru ar putea genera aglomeraţii în supermarketuri, şeful DSU a răspuns: „Este posibil să apară în anumite zone, numai că în supermarketuri sunt mult mai controlate situaţiile de intrare, mască, temperatură, schimbul între oameni, modul în care se cumpără, plata, care este cu cardul. (…) Este posibil să producă o anumită creştere a numărului persoanelor care merg în zona supermarketurilor sau a celorlalte magazine, e posibil, dar acolo lucrurile sunt mai bine controlate”, a adăugat Raed Arafat.

Primarul Radu Mihaiu: Piața Obor se mută afară, în corturi. Am convins comercianţii de la tarabe să suporte chiar şi frigul pentru a putea continua

Pieţele Obor şi Cremeniţa îşi vor putea muta imediat activitatea în aer liber, căutăm variante şi pentru Gemeni, Delfinului, dar spaţiul din jur nu e foarte ofertant, a anunţat vineri primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Declarația vine în contextul în care premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că Piaţa Obor se va închide, ca urmare a aplicării noilor măsuri.

Măsura închiderii se aplică târgurilor, în special piețelor închise, piețelor agroalimentare închise, a declarat Orban, la Digi 24.

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele

Citește și