Prima pagină » Știri » CTP, dezvăluiri uluitoare despre Corneliu Vadim Tudor. Ce i-a făcut gazetarul fostului lider al PRM, la alegerile prezidențiale din 2000

CTP, dezvăluiri uluitoare despre Corneliu Vadim Tudor. Ce i-a făcut gazetarul fostului lider al PRM, la alegerile prezidențiale din 2000

CTP, dezvăluiri uluitoare despre Corneliu Vadim Tudor. Ce i-a făcut gazetarul fostului lider al PRM, la alegerile prezidențiale din 2000

Cristian Tudor Popescu (CTP) a dezvăluit vineri seară, la Digi 24, cum s-a folosit de manipulare la alegerile prezidențiale din 2000, pentru a-i reduce șansele lui Corneliu Vadim Tudor. „A fost incorect ce am făcut, dar nu mă puteam gândi la o Românie condusă de Corneliu Vadim Tudor nici măcar pentru cinci minute”, a spus gazetarul.

„Alegerile din 2000 au fost unul dintre momentele cele mai idioate din viața mea, în care a trebuit să fac tot ce mi-a stat în puteri să nu câștige Corneliu Vadim Tudor”, a mărturisit Cristian Tudor Popescu, vineri seara, la Digi24.

Gazetarul spune că politicianul naționalist a ajuns în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din 2000 prin „boală”. Națiunea s-a îmbolnăvit atunci, a avut o digestie foarte proastă, metabolismul ei s-a tulburat și din vâltoarea, din mațele acelea tulburate ale națiunii, a ieșit Corneliu Vadim Tudor, a explicat CTP.

„Atunci am făcut niște lucruri – am și eu păcatele mele pe care mi le recunosc. De pildă, Vadim Tudor nu era creștin-ortodox, făcea parte din Creștinii pentru Evanghelie, așa se numea, era o subconfesiune în creștinism; după 1989, însă, s-a căsătorit în religia ortodoxă, dar religia părinților săi și inițial religia sa era aceasta. Ei, l-am făcut «sectant». Cuvintele contează totdeauna. L-am făcut «sectant», pentru că știam că asta o să-i atingă pe credincioșii ortodocși din România, majoritari. Nu știu dacă era sectant, era o subconfesiune acceptată. Dar am făcut asta. E o metodă de manipulare”, a punctat gazetarul.

„De asemenea, l-am făcut «fascist» de câte ori am putut, citând L’Humanité – ca să nu spun eu lucrul acesta, să-l spună ziarul. Ziarul cui? Ziarul comuniștilor francezi, ziarul stângii din Franța, care îl numea «Fascistul din Carpați» și-i dăduse o poză cu ochelarii ăia negri, ocupând prima pagină. De ce am făcut asta? Pentru că mizam pe efectul acestui cuvânt printre vechii comuniști. Eram în anul 2000, erau doar zece ani de la Revoluție, erau mulți cei care trăiseră în fostul regim, nostalgici ai comunismului. Și eu știu foarte bine asta, cuvântul «fascist” la comuniști, la stânga, creează o reacție adversă pe loc” – a arătat Cristian Tudor Popescu.

„De ce am făcut asta? Există o zicere atribuită lui Niccolo Machiavelli, «Scopul scuză mijloacele”. Ea este greșită, după părerea mea. În cele mai bine de cinci secole de când a fost spusă, e greșită. Corect este «Scopul asumă mijloacele». Scopul nu scuză niciun fel de mijloc. Nu te scuză. Dacă ai ales niște mijloace rele, urâte, acele mijloace nu sunt justificate de scop, ele rămân rele și urâte. Tu ce poți să faci? Poți să ți le asumi în mod conștient. Da, știu că am făcut un lucru incorect, un lucru rău, un lucru urât, dar eu consider că scopul pentru care am făcut asta merită. Și îmi asum. Ceea ce înseamnă că sunt pregătit să dau socoteală și să și plătesc pentru păcatele pe care le comit în acel moment. Așa este corect. Și atunci asta am făcut: mi-am asumat ceea ce am făcut și v-am spus acum și dumneavoastră. A fost incorect ce am făcut, dar nu mă puteam gândi la o Românie condusă de Corneliu Vadim Tudor nici măcar pentru cinci minute”, a încheiat CTP.

Cu un temperament vulcanic și limbaj agresiv și insultător, Corneliu Vadim Tudor a condus, după Revoluție, Partidul România Mare, o formațiune cu puternice accente naționaliste și xenofobe, comentează Digi 24.

În 2000, Vadim Tudor a ajuns contracandidatul lui Ion Iliescu în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Politicianul a murit în data de 14 septembrie 2015.

Corneliu Vadim Tudor, fostul lider al Partidului România Mare (PRM). Politicianul a decedat în urmă cu cinci ani

Cristian Tudor Popescu, despre alegerile locale în timpul pandemiei: „Nu poate fi mai rău în secția de votare decât pe plajă la mare”

Cristian Tudor Popescu (CTP) a afirmat vineri seară, la Digi 24, că românii nu ar trebui să se sperie de mersul la vot, la alegerile locale din 27 septembrie, în plină pandemie de coronavirus, mai ales dacă nu s-au speriat de aglomerația de pe litoral în perioada concediilor.

Gazetarul a mai spus că riscul de infectare la vot este mai mic decât la mare, la supermarket sau la serviciu.

EXCLUSIV. Cristian Pîrvulescu, pronostic în pragul alegerilor: „Dacă Gabriela Firea va câștiga Capitala, își va pregăti candidatura pentru prezidențialele din 2024”. Ce spune analistul despre Nicușor Dan și Traian Băsescu

Politologul Cristian Pîrvulescu afirmă că prezenţa la urne la alegerile locale de duminică nu va depăși pragul de 40%, iar între primii doi clasaţi în cursa pentru Primăria Capitalei, competiţia va fi “umăr la umăr”.

Analistul a detaliat pentru GÂNDUL.RO că votanții nehotărâți sunt cei care vor decide alegerile din București.

Dacă edilul Gabriela Firea va câștiga un al doilea mandat, aceasta își va pregăti candidatura pentru alegerile prezidențiale din 2024. În schimb, dacă va pierde, Cristian Pîrvulescu spune că primărița va ieși de pe scena politică.

„În alegerile în care candidații sunt umăr la umăr, iar alegerea primarului din București este într-o asemenea situație, cei care tranșează sunt nehotărâții. Indecișii pot să se prezinte la vot, pot să se hotărască în ultimul moment, dar pot și să nu se prezinte la vot. În fiecare din aceste ipoteze, rezultatele vor fi diferite. Știm din alegerile precende, inclusiv din alegerile locale că, în final, prezența este determinantă pentru rezultatul votului. Prezența redusă favorizează partidele care au alegători determinați, motivați sau captivi. Pe când, prezențele mari fac ca electoratul volatil care se deplasează în funcție de starea de spirit, de campanie – favorizează de obicei alte formațiuni politice, mai ales pe cele noi. Partidele noi, cum ar fi Alianța USR PLUS – profită de multe ori de această stare de spirit sau se așează pe direcția acelei stări de spirit pentru a profita de ea așa cum o corabie este purtată de vânt”, explică pentru GÂNDUL.RO, decanul Facultății de Științe Politice, SNSPA.

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele

Citește și