Cu ce poți înlocui carnea de miel. Trei preparate culinare pentru masa ideală de PAȘTE
Deși vine Paștele pentru toți românii, unii dintre aceștia nu pun pe masă carnea de miel, din diferite motive. Totuși, există variante care pot înlocui acest preparat. Iată despre ce e vorba.
Pentru cei care nu mănâncă miel, dar doresc să aibă pe masa de Paște friptură există mai multe variante.
Curcanul, carnea de porc sau cea de vițel pot înlocui cu succes tradiționala friptură de miel.
Cu cele trei variante de preparate nu veți da greș și chiar veți impresiona oaspeții!
Cele trei preparate cu care nu vei da greș
Pentru un curcan la tavă ai nevoie de următoarele ingrediente: un curcan, 20 de mililitri de ulei, măghiran, 25 de mililitri de coniac, sare și piper.
Modul de preparare nu este nici ușor, dar nici prea dificil.
„Curcanul se sărează şi se lasă să stea câteva ore. Apoi se taie vârful aripilor şi al picioarelor şi se presară în înterior măghiran. Se unge curcanul cu ulei, se aşază într-o tavă pe câteva beţişoare şi se dă la cuptor. În timpul frigerii se stropeşte cu sosul format.
După circa 90 de minute se unge curcanul cu ulei amestecat cu coniac şi se dă din nou la cuptor, pentru rumenire (curcanul trebuie fiert la început la foc potrivit pentru a se pătrunde bine, iar apoi se continuă frigerea la foc mai tare pentru rumenire). Se serveşte cu garnitură de legume”, potrivit Eva.ro.
De asemenea, friptura de porc cu chimen este iarăși un preparat gustos și potrivit acestei sărbători. Ingredientele de care ai nevoie sunt 2 kilograme de pulpă de porc, o linguriță de chimen, și desigur, sare după gust.
Carnea de porc se sărează şi se lasă deoparte timp de jumătate de oră. Se aşază apoi într-o tavă, se toarnă 5 linguri de apă şi se presară chimenul.
Se pune la cuptor, la foc potrivit.
Se unge din când în când cu zeama din tavă, iar dacă aceasta scade, se mai adaugă o lingură sau două de apă.
Se ţine la cuptor aproximativ două ore, până ce carnea este moale şi bine pătrunsă. Se taie felii şi se serveşte cu sosul din tavă.
Un alt preparat gustos este pulpa de vițel în aluat franțuzesc.
Ingredientele de care ai nevoie sunt 1,5 kilograme de carne de viţel, 200 de grame de ciuperci, două legături de ceapă verde, două legături de usturoi verde, sare, piper, ulei
și un pachet de aluat franţuzesc congelat.
Pentru a fi mai fragedă, lasă bucata de carne de vițel în bere, pentru 30-45 de minute, apoi se pune la rumenit în ulei încins.
Întoarce bucată de carne pe toate părţile, astfel încât să prindă o crustă, fără să se ardă.
Pune o cană de apă şi lasă carnea să fiarbă la foc mic, acoperită, circa 30 de minute.
Scoate carnea din vas şi las-o pe o farfurie să se răcorească.
Pune ulei într-un vas şi când se încinge, căleşte ceapa, usturoiul şi ciupercile, toate tocate mărunt. Potriveşte de sare şi piper.
Tine pe foc amestecul 10 minute.
Cu un cuţit bine ascuţit, crestează adânc carnea, pe latura cea mai lungă, dar fără s-o străpungi şi, cu o lingură, îndeasă bine amestecul de ceapă, usturoi şi ciuperci în buzunarul format.
Înveleşte carnea în foaia de aluat, lipind cât mai bine capetele, astfel ca sucul din carnea să nu iasă afară.
Pune preparatul într-o tavă unsă cu unt din belşug, unge aluatul cu ou bătut şi dă totul la cuptor, la foc mic pentru 40-50 de minute.