Culmea Covid-ului: A ajuns la terapie intensivă, dar nu crede 100% că are coronavirus / „Am rămas fără aer dintr-o dată”

Publicat: 14 10. 2020, 11:36
Culmea Covid-ului: A ajuns la terapie intensivă, dar nu crede 100% că are coronavirus / „Am rămas fără aer dintr-o dată” / Foto: Captură Digi24

Prima pacientă care a ajuns în secția ATI a spitalului Witting a fost o femeie de 76 de ani, care crede că s-a infectat în fața blocului, unde mai stătea la taclale cu vecinele, fără mască.

-Am ieșit și eu așa, în fața blocului, cu vecinele.

-Și purtați masca?

-Nu, am uitat, am făcut greșeala asta, făceam 2 pași din bloc și stăteam pe bancă. Eu am zis că e de glumă, nu-i chiar așa, eu mă știam cu inima, am 5 stenturi. Am spus: cheamă salvarea cât mai repede că nu mai rezist. Dacă mai stăteam acasă, am zis că mor, mă sufocam și nu aveam aer, a declarat femeia pentru Digi24.

„Dacă e virus, nu e virus, asta e…”

Un alt bărbat nu crede în coronavirus, chiar dacă se află la ATI.

-În ce stare ați venit?

-Într-o stare… am rămas fără aer dintr-o dată, ei zic că de la plămâni.

-Nici acum nu vorbiți bine.

-Nici acum, dacă am două zile de răceală. Și deodată mi s-a tăiat filmul.

-V-ați și infectat cu acest virus.

-Dumnezeu e deasupra, dacă e virus, nu e virus, asta e.

-Credeți în boala asta?

-Dumnezeu e deasupra mea, eu cred, dacă există.

-Nu sunteți convins.

-Păi de la plămâni să ajungă la… N-am umblat nicăieri.

Toate paturile sunt ocupate

Spitalul Witting este în întregime Covid și pe lângă locurile de la ATI, mai sunt 40 de paturi pentru cei cu forme ușoare. Toate sunt ocupate!

„Sunt asistente, infirmiere, o parte sunt în concediu. Din 33 de medici, brusc jumătate s-au îmbolnăvit, jumătate și-au găsit diverse boli incompatibile cu a intra la pacienții COVID. Dar avem și noi eroii noștri, de care sunt mândru, însă avem 16-17 medici în concedii medicale, a declarat Cristian Banu”, managerul Spitalului Witting.

„Eu personal sunt din 1994 în spital și o singură dată am avut concediu medical, când am făcut o boală foarte rară. Ceilalți au probleme, sunt diabetici, au boli autoimune.Marea majoritate a celor care au peste 50 de ani au alte patologii”, a spus șefa secție Terapie Intensivă.

Secția ATI de la Spitalul Witting a fost deschisă după ce au fost detașați șapte medici de la alte spitale. Deși are paturi și aparatură nouă, a fost extrem de greu de pus în funcțiune. În prezent, din cele 16 paturi, doar șase sunt folosite. Zece stau în continuare libere, iar aparatura este nefolosită, transmite digi24.ro.