Prima pagină » Știri » Culturile ecologice, o afacere mai mult decât discretă în România

Culturile ecologice, o afacere mai mult decât discretă în România

Culturile ecologice, o afacere mai mult decât discretă în România
Mai puțin de 1% din suprafața agricolă totală de 13 milioane de hectare, din România, este cultivată cu cereale, legume sau viță-de-vie ecologice, potrivit datelor Ministerului Agriculturii (MADR).

În perioada 2010-2014, suprafața agricolă ecologică a crescut cu aproape 60%, până la circa 290.000 de hectare, și tot mai mulți antreprenori sau multinaționale au început să parieze pe produse „verzi”.

Pe de altă parte, suprafața agricolă „verde” s-a redus cu 1.000 de hectare în 2014 față de anul precedent, acestea fiind ultimele date publicate pe site-ul instituției.

În același timp, numărul antreprenorilor sau al multinaționalelor care s-au îndreptat spre acest tip de agricultură a crescut de aproape cinci ori în perioada 2010-2014, până la aproape 14.500 de operatori. Acest lucru arată că există un interes tot mai mare pentru produsele ecologice și în România, deși această piață este încă una de nișă.

Însă, anul trecut trendul a fost descrescător, conform calculelor ZF pe baza datelor publicate pe site-ul MADR. Numărul de producători, comercianți sau procesatori bio s-a redus cu 18%.

Citește și