Cum a descoperit, de fapt, Poliția că „Șacalul” este autorul CRIMELOR din Constanța. De ce NU a fost monitorizat individul

Cum a descoperit, de fapt, Poliția că Șacalul este autorul CRIMELOR din Constanța. De ce NU a fost monitorizat individul
Publicat: 13/09/2024, 15:46
Actualizat: 13/09/2024, 15:48

Polițiștii l-au identificat pe autorul crimelor în serie din Constanța, poreclit „Șacalul”, după ce au pus cap la cap o mulțime de indicii și fapte despre destinul tragic al celor două femei. De asemenea, autorul crimelor nu era monitorizat, însă au fost interceptate convorbiri telefonice, la începutul anchetei. 

Autorul crimelor din Constanța, poreclit „Șacalul”, a fost săltat de polițiști chiar din spital, unde fusese internat, în stare gravă, în urma unui accident de mașină. Până la identificarea individului care le-a ucis pe cele două femei Delia din Tulcea și pe Denisa din Timiș, oamenii legii au coroborat o serie de fapte, care i-a condus, inițial, către un cerc de suspecți.

Cronologia primei crime. Cum a intrat „Șacalul” în cercul de suspecți

Surse judiciare au relatat pentru Gândul că dispariția primei victime, Delia Avram, din Tulcea, a fost sesizată chiar de soțul ei la data de 3 iulie 2024. Potrivit bărbatului, victima plecase de acasă în noiembrie 2023, pe fundalul unor tensiuni maritale, și locuia în Constanța, unde practica prostituția.

Bărbatul știa cu ce se ocupă soția lui și a decis să apeleze Poliția. Oamenii legii din Tulcea au cerut, ulterior, ajutorul polițiștilor din cadrul Unității Teritoriale de Căutare a Persoanelor Dispărute și Urmărite din cadrul IPJ Constanța pentru a face verificări în vederea găsirii victimei.

Câteva zile mai târziu, la data de 15 iulie 2024, oamenii legii și proprietarul apartamentului din stațiunea Mamaia, în care locuia Delia Avram, au reușit să intre în imobil, unde au fost șocați să descopere trupul neînsuflețit al femeii, aflat într-un stadiu avansat de descompunere.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Constanța s-au sesizat și au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea „ucidere din culpă”, iar în acest sens au ridicat și imagini de pe camerele de supraveghere ale locuinței.

Autopsia medico-legală, efectuată pe 16 iulie, nu a oferit prea multe indicii, neputând fi precizată, cu exactitate, cauza morții, decât că moartea avut loc pe 2 septembrie. Victima nu avea urme de violență și nu au fost găsite substanțe toxice în organism.

Autoritățile au demarat cercetări sub suspiciunea de omor calificat și furt și au audiat mai multe persoane între 16 și 19 iulie. În urma investigațiilor cu caracter transnațional, s-a ajuns la un cerc de suspecți, printre care autorul crimei, poreclit „Șacalul”.

A doua crimă îl dă de gol pe „Șacalul”, drept autorul crimelor în serie din Constanța

În noaptea din 2 spre 3 septembrie, ucigașul a atras atenția polițiștilor, deoarece nu a oprit la un semafor, aflându-se la volanul mașinii, pe str. Năvodari din comuna Mihai Viteazu. Oamenii legii au pornit pe urmele lui, iar din cauza vitezei, individul a făcut accident și a ajuns în spital cu fractură de șold.

Au fost stabilit că cea de-a doua victimă a fost ucisă la data de 27 august, iar în ziua imediat următoare, pe 28, a fost sesizată dispariția ei. Pe 29 trupul neînsuflețit al victimei a fost transportat în portbagaj de către autorul crimei și unul dintre copiii minori ai concubinei sale. Pe 3 septembrie, cel poreclit „Șacalul” a făcut accident, aflându-se chiar la volanul mașinii ce aparținea celei de-a doua victime și pe care polițiștii deja o căutau.

A doua zi, pe 4 septembrie, când polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Cogealac au fost sesizați prin 112, de către un bărbat, că a găsit un cadavru abandonat la marginea drumului, între localitatea Sinoe și localitatea Mihai Viteazu. Din cauza stării avansate de descompunere, analiza medico-legală, efectuată în aceeași zi, nu a putut stabili cu exactitate cauza decesului. Polițiștii au demarat cercetări sub suspiciunea de ucidere din culpă și furt, până la data de 6 septembrie când au existat și indicii cu privire la omor.

După câteva zile de audieri, polițiștii au reușit, pe 9 septembrie, să identifice cadavrul, ca aparținând Denisei.

De ce nu a fost Șacalul monitorizat de autorități

Ambele cazuri de omor au fost reunite într-un singur dosar penal de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța

Investigațiile i-au condus pe polițiști la cel poreclit Șacalul, în locuința căruia au efectuat două percheziții, la data de 9 septembrie, în urma cărora criminalul și concubina sa au fost reținuți și ulterior arestați preventiv pentru 30 de zile sub suspiciunea de omor.

Surse judiciare au menționat că, deși autorul crimelor era sub control judiciar pentru abateri rutiere, acesta nu a fost monitorizat, neexistând indicii că ar fi fost vinovat de vreo faptă de omor. Au fost, însă, interceptate convorbirile telefonice ale acestuia, au mai menționat aceleași surse.

Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Elon Musk s-a întrebat de ce „nimeni nu încearcă să îi asasineze pe Biden și...
Supărare mare în familia CATENA după nunta de 3 milioane de euro! Cum au fost...
„Încă am o viață sexuală foarte bună cu el”. Victoria Beckham dezvăluiri intime incendiare despre...
Care este planul lui Trump pentru Ucraina. Expert de la Washington: „sacrifică Ucraina și ne...
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate...
Imagini cu bărbatul suspectat că a dat foc în Parlament, publicate de MAI. Autoritățile cer...
Se întoarce vara în România. Pe ce dată exactă revin căldurile, potrivit meteorologilor Accuweather
Bilete de odihnă și tratament pentru pensionarii români. Acte necesare și cine beneficiază de ele
O comună din România are propriul serviciu de alertare. Cum sunt avertizați oamenii în caz...
Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor
Moneda cu chipul lui Cristiano Ronaldo! Portugalia va lansa moneda de 7 euro cu chipul...
Doliu la TVR! A murit o emblemă a știrilor din România
Codul Rutier 2024: Echipamente obligatorii pentru mașini. Șoferii pot primi amenzi usturătoare
Europa Centrală se pregăteşte pentru o nouă „apocalipsă" a inundaţiilor
MISTERUL de la Stonehenge se adâncește! Ce au găsit acum arheologii?
Cutremur major în România. Harta roșie a țării. Pe aceste orașe scrie dezastru
Iustina de la Insula iubirii arde de nerăbdare. Anunțul făcut în online
Povestea lui Piki, câinele erou care și-a salvat stăpânul din inundațiile de la Galați. L-a...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre...
Dana Marijuana, prima declarație după ce a fost arestată: „Nu regret nimic, Poliția are dreptate...
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge la birou și urlă: - Adu-mi repede o cafea, măi săracule!
Trupa Coldplay revine pe scenă în 2025! Cine are prioritate la bilete?