Cum a fost pedepsit senatorul Ionel Agrigoroaei din Iași de interlopul Vandam Constantin

Cum a fost pedepsit senatorul Ionel Agrigoroaei din Iași de interlopul Vandam Constantin
Publicat: 14/01/2015, 21:07
Actualizat: 15/01/2015, 09:47

Rudele interlopului ieșean Vandam Constantin au încercat, miercuri, să discute cu senatorul Ionel Agrigoroaei sau cu soția acestuia, strigându-le numele de câteva ori de sub ferestrele unde locuiește senatorul.

Ulterior, Vandam a decis să sudeze poarta, singura cale de acces la vila senatorului, motivând că poarta se află pe proprietatea sa. Totodată, au fost demontate camerele de supraveghere montate pe pereții casei senatorului.

Vandam Constantin le-a declarat ulterior jurnaliștilor că a încercat de mai multe ori să discute cu senatorul Ionel Agrigoroaei, fără succes însă, acuzându-l pe senator că „se comportă ca un interlop”.

„Este un calvar, el (senatorul Ionel Agrigoroaei – n.r.) se comportă ca un interlop. Cu toate că îi spun «bună ziua», iar soției lui «sărut-mâna» nu mi se răspunde la salut”, a spus Vandam Constantin.

Totodată, el a adus o masă în curte, pe care a pus doi cozonaci și un borcan cu miere, spunând că vrea să-i servească pe soții Agrigoroaei.

„Și de Crăciun i-am invitat la masă, dar ne-au respins”, a spus Vandam.

La rândul său, senatorul Ionel Agrigoroaei, care nu s-a aflat miercuri în Iași, a spus că se simte terorizat și că va trimite un memoriu președintelui Klaus Iohannis.

Întrebat cum va intra în locuința sa după ce poarta a fost sudată, Ionel Agrigoroaei a spus că va sări gardul.

„Poarta era oricum închisă cu lacătul, de trei săptămâni, tot de către ei. Așa că voi sări gardul în continuare, nicio problemă”, a spus senatorul ieșean.

Polițiștii au intervenit, vinerea trecută, la locuința senatorului PPDD Ionel Agrigoroaei, după ce acesta a reclamat că membrii unei grupări interlope care locuiesc într-un imobil aflat în curtea vilei sale și care îl șicanează de mai mult timp au tăiat țevile de gaz pentru a-l determina să plece din casă.

Senatorul Ionel Agrigoroaei declara atunci că vineri seară mai mulți membri ai familiei lui Vandam Constantin, care locuiesc într-un imobil aflat în curtea vilei sale, au intervenit la branșamentele de gaz metan, oprind furnizarea gazului în imobil.

Senatorul explica că Vandam Constantin, în vârstă de 20 de ani și cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din Iași, s-a mutat anul trecut într-un imobil aflat în curtea vilei sale, după ce el a fost executat silit de către o bancă. Din cauza unui credit neplătit la banca respectivă de către firma senatorului ieșean, executorii judecătorești au scos la licitație un corp al imobilului în care locuiește parlamentarul și care fusese pus gaj de către acesta în momentul în care a făcut împrumutul. În urma procedurilor de executare silită, în acel imobil s-a mutat Vandam Constantin, acesta câștigând licitația, contra sumei de 37.000 de euro.

Senatorul ieșean susținea că familia lui Vandam Constantin a început să îl șicaneze din luna noiembrie a anului trecut, pentru a-l determina să plece din casă.

„Din luna noiembrie au început să mă șicaneze. La început nu am dat importanță, am crezut că se vor potoli. Mi-au oprit apa și curentul electric, mi-au săpat și o groapă în curte, adică mormântul, cu scopul de a mă intimida și de a pleca din casă. Sunt 13 dosare penale deschise de mine la Poliție în urma amenințărilor la care am fost supus. În ultimele două săptămâni mi-au făcut și o ofertă financiară să plec din locuință, dar am refuzat (…) Vandam i-a spus soției mele că este păcat că trebuie să moară atât de tânără, iar mie mi-a spus «Ai să vezi tu ce-ai să pățești, nici n-aș vrea să fiu de față să-ți văd privirea»”, declara senatorul Ionel Agrigoroaei, a cărui vilă este situată în cartierul Copou din municipiul Iași, în apropierea bojdeucii lui Ion Creangă, imobilul având o suprafață de peste 300 de metri pătrați.

Întrebat cum se descurcă fără energie electrică, apă și gaz metan, senatorul ieșean a spus că s-a adaptat situației: „Am butelii, aduc apă, m-am adaptat”.

Senatorul mai susținea că Poliția nu poate face nimic în acest caz, din cauza prevederilor noului Cod Penal.

„Potrivit noului Cod Penal, Poliția nu poate face nimic. În noul cod sunt tot felul de prevederi care au fost promovate de anumite grupuri de interese”, mai spunea senatorul Agrigoroaei.

El preciza că l-a informat și pe ministrul Gabriel Oprea despre situația sa, cerând și protecția SPP, în condițiile în care inclusiv rude și prieteni ai săi ar fi fost amenințați de mai multe ori de către membrii familiei lui Vandam.

„Deocamdată nu am primit niciun răspuns. În ianuarie, am mai multe termene de judecată împotriva lui Vandam. Probabil de asta au devenit atât de agresivi în ultima perioadă”, adăuga senatorul ieșean.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Iași, Anca Vâjiac, declara că polițiștii au deschis dosar penal pentru distrugere în urma incidentului de vineri seară.

Vandam Constantin este cunoscut ca făcând parte din clanul interlop ieșean Tănase, al cărui lider, Cosmos, se află la închisoare după ce a fost condamnat pentru trafic de cocaină.

Vandam a mai fost cercetat pentru distrugere și amenințare după ce a mers cu toporul într-un service auto și i-a amenințat pe angajați. De asemenea, nemulțumit de modul în care îl tunsese un frizer, el a scos cuțitul și a început să îl amenințe pe acesta.

Pe pagina sa de Facebook, Vandam se prezintă drept „reprezentant Armani”, care a studiat la „școala de jmecheri”. Totodată, el a postat imagini din filmul „Nașul”, dar și fotografii cu copilul său, acoperit cu bani sau cu un pistol de jucărie în mână. Tot pe Facebook, Vandam a postat și amenințări, care par a fi adresate senatorului ieșean: „Orice început are și un sfârșit, dar pentru unii oameni sfârșitul o să fie tragic”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
"Eu sunt cel pe care îl căutaţi!" Autorul masacrului din Germania s-a predat. Atacul cu...
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
A murit Christoph Daum, fostul antrenor al Naționalei de fotbal. O boală gravă l-a răpus...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
Cel mai RAPID ÎNCĂRCĂTOR din lume! Încarcă ORICE TELEFON în mai puțin de...
Noul război ce stă să izbucnească. Au atacat azi dimineață. S-a declarat stare de urgență
Nu folosi acest obiect din camera de hotel. Riști să pleci acasă cu boli serioase
VIDEO | Momentul frapant când o femeie sare gardul la zoo ca să mângâie un...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Ed Sheeran a făcut senzație la București! Ce surpriză de proporții le-a pregătit fanilor: ”Nu-mi...
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Cel mai recent truc promovat în online pentru prevenirea ridurilor: masajul