Cum a reacționat premierul francez după ce s-a aflat că și-a dus copiii la Berlin, la finala Champions League, cu un avion guvernamental

Publicat: 19 06. 2015, 20:23

Valls a declarat că regretă decizia de a-și lua copiii la bordul avionului guvernamental care l-a transportat la Berlin la un meci de fotbal și a promis că va rambursa costul călătoriei lor, după ce escapada a generat numeroase polemici în Franța.

Cecul a fost semnat, dar factura va fi reglată abia peste câteva zile, deoarece s-a declanșat un întreg proces administrativ. Premierul, în calitate de persoană privată, a semnat un cec în valoare de 2.500 de euro adresat Trezoreriei Publice. Ministerul de Finanțe îl va încasa în baza unui ordin de recuperare, după care va vărsa suma serviciilor administrative ale Guvernului.

Odată intrate în posesia celor 2.500 de euro, acestea vor putea achita factura emisă de forțele aeriene, care corespunde deplasării copiilor lui Manuel Valls. Avionul Falcon 7X folosit pentru deplasarea la Berlin aparține Escadronului de transport 60, un departament al forțelor aeriene care se ocupă de deplasările oficiale. Pe scurt, cecul a plecat, dar factura nu a fost încă reglată din cauza circuitului administrativ francez.

Premierul, un suporter al echipei FC Barcelona, a mers la Berlin pentru a urmări partida disputată în cadrul finalei Ligii Campionilor, la invitația lui Michel Platini, președintele UEFA.

Valls, născut în provincia spaniolă Catalonia, susține că s-a deplasat la Berlin în scop profesional, dar adversarii politici au catalogat drept „indecent” comportamentul său.

Adversarii politici îi reproșează că a folosit un avion oficial pentru a vedea un meci la care nu participa nicio echipă din Franța.

Valls a zburat de la Poitiers (vestul Franței) la Berlin, apoi a revenit la Poitiers, unde era o reuniune a Partidului Socialist. Costul zborurilor a fost estimat la aproximativ 20.000 de euro.