Prima pagină » Știri » Cum apreciați activitatea Liviei Stanciu în fruntea ÎCCJ?

Cum apreciați activitatea Liviei Stanciu în fruntea ÎCCJ?

Cum apreciați activitatea Liviei Stanciu în fruntea ÎCCJ?
Călin Popescu Tăriceanu, alături de alți patru senatori, i-au trimis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis, cerându-i să le demită pe Livia Stanciu - ÎCCJ și pe Laura Codruța Kovesi - DNA din funcțiile pe „care le ocupă nedemn". În solicitarea lor, cei cinci reclamă că Mariana Rarinca a stat în arest preventiv șase luni după ce a fost reclamată de Livia Stanciu - președinta ÎCCJ. Tăriceanu a avut o discuție cu liderii grupurilor parlamentare din Senat în care le-a cerut să semneze o plângere penală împotriva Liviei Stanciu.

Livia Stanciu, în vârstă de 59 de ani, a devenit președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție în 2009. Anterior, a fost procuror la Procuratura Galați și judecător la secția penală a Tribunalului din Galați.

Dosarul în care Mariana Rarinca era acuzată de șantajarea președintei instanței supreme a fost trimis Tribunalului București în 1 iulie 2014. Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada august/septembrie 2013 – 3 iunie 2014, Mariana Rarinca a amenințat-o pe Livia Stanciu, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromițătoare pentru aceasta și pentru soțul acesteia, scrie Mediafax.

„În schimbul nedivulgării către presă a acestor informații, presupus compromițătoare, inculpata Rarinca Mariana i-a pretins persoanei vătămate suma de 20.000 de euro”, au scris procurorii în actul de sesizare a instanței.

Săptămâna trecută, Curtea de Apel a decis achitarea Marianei Rarinca, schimbând astfel sentința primei instanțe, care hotărâse condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare.

Autor

Citește și