Cum ar fi sustras o badantă româncă 2 milioane de euro de la bătrânul pe care îl îngrijea în Italia. Ce a descoperit familia bărbatului

Cum ar fi sustras o badantă româncă 2 milioane de euro de la bătrânul pe care îl îngrijea în Italia. Ce a descoperit familia bărbatului
Cum ar fi sustras o badantă româncă 2 milioane de euro de la bătrânul pe care îl îngrijea în Italia / sursă foto: colaj Pixabay
Publicat: 20/08/2024, 09:22
Actualizat: 20/08/2024, 09:25

O badantă româncă a fost acuzată că ar fi sustras în jur de 2 milioane de euro de la bătrânul pe care îl îngrijea în Italia. Românca în vârstă de 47 de ani l-a îngrijit pe italian timp de 7 ani și, în toată această perioadă, și-ar fi însușit sume considerabile. Familia bărbatului a apelat la instanță pentru a face dreptate. Informațiile se regăsesc mai jos.

O badantă româncă în vârstă de 47 de ani se judecă în instanță cu familia bărbatului pe care l-a îngrijit în Italia. Bătrânul italian, care avea o avere considerabilă, suferea de tulburări cognitive. Timp de șapte ani, românca i-a fost alături și l-a îngrijit. Însă, în tot acest timp i-ar fi sustras sume considerabile din conturi. Descoperirea a fost făcută de familia italianului, după ce bărbatul s-a stins din viață.

Badanta româncă i-a fost alături timp de 7 ani

Familia italianului a sesizat, ulterior, că anumite sume dispar din conturile bancare. Investigațiile în acest sens au condus către românca de 47 de ani care s-a ocupat de îngrijirea bărbatului. Aproape două milioane de euro ar fi dispărut din conturi în perioada 2013 – 2020, timp în care românca se afla alături de italian. Bărbatul trăia în orașul Tradate din Lombardia, iar boala de care suferea îl împiedica să își desfășoare singur activitățile de zi cu zi. Motiv pentru care a angajat o badantă româncă, femeia fiindu-i alături timp de 7 ani (până în 2020). În anul 2021, bărbatul s-a stins din viață, la vârsta de 85 de ani. După moartea sa, familia a descoperit că lipsesc bani din cont.

Vezi și Ce MOȘTENIRE a primit o badantă româncă din Italia, de la pensionara de 92 de ani pe care o îngrijise. Testamentul a lăsat-o fără cuvinte

Vezi și Mărturisirile emoționante ale unei românce, îngrijitoare, în Italia: „Așteptam seara, ca să iau o bucată de pâine, să o mănânc cu lacrimi”

O badantă româncă a fost acuzată că ar fi sustras 2 milioane de euro de la bărbatul pe care îl îngrijea în Italia

Rudele italianului au luat urma banilor și au descoperit că sumele ar fi fost încasate de româncă. Judecătorii nu au mai apucat să înțeleagă natura relației dintre badanta româncă și italianul de 85 de ani. Pe numele româncei se afla o poliță de asigurare de viață în valoare de 500.000 de euro. În anii în care româncă i-a fost alături, italianul i-ar fi donat acesteia o cabană de vânătoare în România. Familia a mai descoperit că din contul bancar i-au fost retrași 639.000 de euro.

Unul dintre fiii bărbatului a explicat, în timpul audierilor, că banii ar fi ajuns la persoane din România pe care nu le cunoștea. Transferurile au fost de aproape 180.000 de euro.

„Au existat foloase financiare catre persoane din Romania pe care nu le cunosteam si care, din cate am inteles, nu se asociau cu tatal meu, dar care au primit transferuri de aproximativ 180.000 de euro”, a explicat fiul bărbatului, potrivit Lui Notizie.

Italianul în vârstă de 85 de ani nu ar fi fost „conștient de boala pe care o avea”, susține medicul psihiatru care a ținut legătura cu familia. Medicul a explicat în instanța de judecată că bătrânul din Italia ar fi trăit în confuzie. Ar fi confundat lira cu euro și nu ar mai fi cunoscut valoarea reală a costurilor. De pildă, bătrânul ar fi crezut că un plin cu benzină costă 2.000 de euro. Tot bătrânul susținea că o farfurie de creveți ar costa 17.000 de euro.

Sursă foto: colaj Pixabay

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Am leșinat când a venit. Mi-a adus pensia de la 7.300 la 4.800". Noua lege...
Care au fost ultimele cuvinte rostite de Filip, băiețelul de 8 ani mort la cursul...
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
Safari cu urși pe Transfăgărășan, noua ofertă din cataloagele agențiilor de turism. Cât costă periculoasa...
Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai...
VIDEO Camerele de supraveghere au surprins momentul în care iahtul de lux al magnatului dispărut...
Cât costă să petreci 7 zile în vila unde se filmează Insula Iubirii. Românii au...
Data la care începe școala în septembrie 2024. Anunț de ultimă oră! Ce trebuie să...
Studentele de la SNSPA, puse să spună cu cine ar face sex şi să se...
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin, în timpul cursului de înot
Simona Halep, mesaj neașteptat, la aproape șase luni după soluționarea cazului de dopaj! Ce a...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
Dacia Logan și VW Golf. Primăria scoate la licitație 30 de mașini, motociclete și rulote
Testele avionului Boeing 777X au fost întrerupte. Ce problemă a fost raportată
S-a AFLAT de UNDE a venit ASTEROIDUL care a ucis DINOZAURII!
Se schimbă buletinele. Ordinul UE. România trebuie să aplice începând cu 3 august 2031
De unde provine țuica. Istoria băuturii preferate a românilor
„Nu, scumpu...”. Reacția dură a Daianei din online, după ce s-au văzut la TV imaginile...
"A strigat 'tati' și..." Tatăl băiețelului de 8 ani mort la cursurile de înot, mărturii...
Ce spune Cristina Șișcanu despre prieteniile dintre un bărbat și o femeie. “Asta este o...
Cristina Ciobănașu și Alex Mureșan, pregătiți să devină părinți: „Simțim că un copil ar completa...
BANCUL ZILEI. Profesorul, enervat la culme: - Ce pune, mă Bulă, tac-tu pe ouă?
A dispărut un primar din Filipine, acuzat că a spionat pentru China