Prima pagină » Știri » Cum arată celebrul SEIF din Singapore, de mărimea unei clădiri cu 6 etaje, unde bogații planetei își păstrează aurul

Cum arată celebrul SEIF din Singapore, de mărimea unei clădiri cu 6 etaje, unde bogații planetei își păstrează aurul

Cum arată celebrul SEIF din Singapore, de mărimea unei clădiri cu 6 etaje, unde bogații planetei își păstrează aurul

Un seif, de dimensiunile unei clădiri cu șase etaje, a fost inaugurat în Singapore, luna trecută, în apropierea aeroportului internaţional Changi. Giganta „fortăreață” este menită să păzească aurul celor mai bogați oameni ai planetei, transmite Bloomberg

Seiful gigantic din Singapore, denumit „The Reserve”, este conceput pentru pentru a adăposti 500 de tone de aur, echivalentul a jumătate din achiziţiile de aur ale băncilor centrale în 2023 și 10.000 de tone de argint, adică peste o treime din oferta mondială anuală.

„Fortăreață” înaltă cât o clădire cu șase etaje a fost construită de compania Silver Bullion Pte Ltd.. Seiful se întinde pe o suprafață de 16.700 de metri pătraţi, despre care reprezentanții Silver Bullion spun că este una dintre cele mai mari din lume, după ce primul seif construit a epuizat spaţiile de depozitare. Aceștia susțin, de asemenea, că deja au primit o mulțime de cereri din partea potenţialilor clienţi.

„Reacţia pe care am primit-o în urma conversaţiilor a fost că avem nevoie de mai multe seifuri”, spune fondatorul firmei, Gregor Gregersen.

„Fortăreața” „The Reserve” are scopul de depozita lingouri de aur, într-un moment în care gramul de aur a atins un nou record de aur a atins un nou record, iar argintul s-a scumpit cu peste 20%. Aprecierea aurului se datorează nevoii de investiții în active sigure, având în vedere perioada de riscuri geopolitice crescute.

„Oamenii adoptă o perspectivă pe termen lung şi nu sunt mulţumiţi de modul în care evoluează lumea, atât economic cât şi politic, şi de acea îşi majorează alocările, şi în unele cazuri încep să fac loc, pentru aur”, spune Philip Klapwijk, director la firma de consultanţă Precious Metals Insights Ltd.

Investiția în lingouri de aur implică și unele dezavantaje, mai exact nu generează venituri și presupune costuri de întreținere a prețiosului metal.

„Investitorii, inclusiv persoanele ultra-înstărite, îşi reduc riscurile la adresa avuţiei lor. Iar aurul este unul din puţinele active care le conferă un depozit de valoare, fără riscul de contrapartidă”, spune Jeff Christian, partener la firma de investiţii CPM Group.

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat în poziția de editor și reporter în cadrul ... vezi toate articolele