Cum garantează Antonescu, în stilul lui Băsescu, faptul că Iohannis va fi premier

Publicat: 24 02. 2014, 22:07
Actualizat: 28 09. 2018, 11:35

This browser does not support the video element.

Editorialistul gândul Cristian Tudor Popescu a criticat declarația lui Crin Atonescu, care l-a avertizat pe Victor Ponta că dacă nu-l îl vrea vicepremier și ministru de Interne pe Klaus Iohannis, în toamnă acesta îi va lua locul pentru că va deveni premier.

„Această declarație este marca ruperii USL. Este o declarație care nu trebuia făcută. Este incorectă și ne pune pe gânduri. Cum adică garantează? În stil Băsescu? Adică o să-l pună cu forța? Nu președintele numește premierul”, a spus Popescu în cadrul emisiunii Gândul Live.

„Îi transmit domnului Ponta un mesaj foarte simplu: să accepte ceea ce e dreptul nostru și ceea ce-i spre binele domniei sale, să-l aibă pe dl Klaus Iohannis vicepremier decât, mai devreme sau mai târziu, Klaus Iohannis să devină premier. Evident, în locul domniei sale. Pentru că domnul Ponta face acum o alegere nu pentru o săptămână, pentru două, pentru trei. Domnul Ponta poate cel mult să se mențină la putere până în toamnă – în cel mai bun caz pentru domnia sa – dar în condițiile în care a rupt USL, n-are cum să mai imagineze că poate rămâne premier după toamnă, decât cu un președinte pe care-l pune domnia sa”, i-a transmis Antonescu lui Ponta în cadrul emisiunii După 20 de ani.