Cum petreceau politicienii la zilele de naștere ale foștilor șefi SRI. Dezvăluirile fostului șef al ANI, la audierile din Parlament

Publicat: 15 11. 2017, 21:48

„(Horia Georgescu, n.r.) ne-a relatat despre zile de naștere ale șefului SRI la vremea respectivă (George Maior, n.r.) și ale prim-adjunctului la vremea respectivă (Florian Coldea, n.r.) care se țineau la sediul de la K2 și la care participau diferite persoane din zona politică, din zona instituțiilor de forță și a enumerat, cred, toate instituțiile de forță. Nouă ne-a prezentat această listă, nu pot da nume, sunt o parte din persoane politice de la PSD, de la PDL, PNL și tot ce înseamnă zona de forță din ministerul Justiției și instituțiile de forță ale statului”, a spus Manda.

Întrebat dacă la aceste zile de naștere ale lui Maior și Coldea a participat și Kovesi, Manda a răspuns: „Dacă aș confirma sau infirma vreunul dintre nume, ar trebui să fac la fel cu toate numele. S-a vorbit de instituții de forță, de informații, conducerea acestor instituții, inclusiv ministerul Justiției, zona de parchete, zona de instanțe, nu pot da nume”.

Manda a arătat că va fi transmisă o întrebare SRI privind aceste zile de naștere și participanții.

„Avem lista (cu participanți, n.r.), urmează să verificăm, vom trimite o întrebare la SRI dacă au cunoștință de aceste zile, dacă s-au ținut, dacă știu care sunt persoanele”, a spus Manda.