Prima pagină » Știri » Cum s-a blocat proiectul unei stații de epurare a apei din Mehedinți într-o banală salcie

Cum s-a blocat proiectul unei stații de epurare a apei din Mehedinți într-o banală salcie

Cum s-a blocat proiectul unei stații de epurare a apei din Mehedinți într-o banală salcie
Constructorul nu poate avansa cu lucrările deoarece nu a reușit să obțină o autorizație de la Apele Române.

Din cauza unei sălcii crescute în mijlocul pârâului Drincea, cursul acestuia a fost modificat în timpul unor inundații în luna noiembrie a anului trecut, transmite Adevarul.ro. Constructorul nu poate începe lucrările deoarece nu a reușit să obțină o autorizație de la Apele Române, necesară după devierea albiei. 

Acum, constructorul spune că există riscul să fie pierdută finanțarea eruopeană, iar cei 3.200 de locuitori să nu aibă parte de apă potabilă la robinete. Lucrările trebuiau începute la 1 ianuarie și finalizate pe 31 decembrie 2015.

„Există riscul să se piardă finanțarea pentru stația de epurare Cujmir. Proiectul stă din 17 octombrie, când noi am observat că din cauza unei sălcii s-a modificat cursul apei și a intrat doi metri în terenul pe care ni l-a pus la dispoziție Consiliul Local Cujmir. Modificându-se acest curs al apei și apropiindu-se de terenul unde urmează să construim noi stația de epurare, ne-am adresat Apelor Române să ne ajute în consolidarea acestui teren. Verbal, Apele Române ne-au spus că o să consolideze terenul, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată, salcia a fost tăiată până la urmă de acolo”, spune directorul firmei SECOM, însărcinată cu lucrarea. Firma nu poate consolida malurile râului fără autorizație. Cei de la Ape se apără și spun că, în urma a numeroase discuții avute cu reprezentanții SECOM, nu au primit toate completările necesare la documentațiile tehnice pentru a da avizul.

„Noi când am cumpărat acest teren pentru stația de epurare nu era nicio problemă aici cu malul, este aproape un an de zile de când am predat acest teren și trebuiau să dea drumul la lucrare. Aici, unde se observă salciile astea mărunte a adus apa bălegar, nisip și s-a deviat puțin albia râului”, spune viceprimarul comunei Cujmir, Ion Marinaș, conform sursei citate.

Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de ... vezi toate articolele

Citește și