Cum să-ți iasă maioneza fără să se taie! Celebrul Jamie Oliver dezvăluie trucul din rețeta lui

Cum să-ți iasă maioneza fără să se taie! Celebrul Jamie Oliver dezvăluie trucul din rețeta lui
Sursă Foto - Philips.ro
Publicat: 09/12/2022, 22:12
Actualizat: 09/12/2022, 22:13

Nu orice gospodină știe să prepare maioneza perfectă, însă și cele care știu, de multe ori greșesc compoziția. Bucătarul Jamie Oliver a dezvăluit secretul pentru cea mai reușită rețetă pentru acest tip de sos.

Pentru cea mai bună maioneză, renumitul bucătar Jamie Oliver îți arată pașii pe care trebuie să îi urmezi!

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

– 2 gălbenuşuri de ou

– 2 linguri de muştar de Dijon

– 250 ml de ulei de măsline

– 250 ml de ulei de floarea soarelui

– 1-2 linguri de oţet balsamic alb

– ½ de lămâie

– sare de mare

Mod de preparare:

Într-un bol se bat gălbenusurile cu cele două linguri de muştar de Dijon. Apoi, se adaugă uleiul (cele 250 de ml de ulei de floarea soarelui).

Pentru a nu se tăia maioneza, acesta se adaugă puţin câte puţin, în timp ce se amestecă neîntrerupt. După ce compoziţia s-a îngroşat un pic, se adaugă şi oţetul, care va subţia şi decolora emulsia.

Se adaugă şi restul de ulei (cele 250 de ml de ulei de măsline), tot puţin câte puţin.

La final se pune şi zeama de lămâie şi sarea de mare, amestecând foarte bine. Maioneza obţinută astfel se pune într-un borcan sterilizat şi se poate păstra în frigider timp de o săptămână.

Cum prepari maioneza de bază

Pentru maioneza de bază ai nevoie de următoarele ingrediente:

– 2 gălbenuşuri de ou

– 1 linguriţă muştar

– 1 lingură de suc de lămâie (proaspăt stors)

– 250 ml de ulei sare și câteva linguri de apă (opţional).

De asemenea, maioneza se poate face numai din gălbenuşuri crude sau din amestec, dintr-un gălbenuş crud cu in gălbenuş fiert.

Pasul 1: cele două gălbenuşuri se pun într-un vas adânc;

Pasul 2: peste acestea se presară puţină sare şi linguriţa de muştar;

Pasul 3: trepat, treptat se adaugă uleiul, aflat la temperatura camerei, care se încorporează cu ajutorul unei linguri de lemn, învârtind în aceeaşi direcţie (de regulă, în sensul acelor de ceas) sau puteţi opta pentru utilizarea mixerului la o viteza medie spre mare.

Uleiul se va turna treptat, în fir subţire continuu, pentru obţinerea unei consistenţe cremoase şi numai dupa ce cantitatea anterioară a fost perfect înglobată.

În cazul în care consistenţa maionezei este prea cremoasă se poate adăuga o lingură de suc de lămâie sau un pic de apă.

Totuși, atenție însă la culoarea maionezei, întrucât fiecare adaos de apă va face ca maioneza să se deschidă la culoare.

Prea mult suc de lămâie va da preparatului un gust acru şi, prin urmare, este necesar să fiţi atenţi la proporţiile adăugate şi să gustaţi preparatul din când în când.

După preparare se păstrează la frigider acoperită şi la o temperatură potrivită. O temperatură scăzută va face ca maioneza să se taie. Când maioneza s-a tăiat se poate corecta prin adăugare de muştar sau zeamă de lămâie, potrivit Adevărul.ro.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
FOTO O româncă a câștigat al șaptelea titlu de Miss Fitness Universe. Anca are 37...
La nicio lună de la moartea Ancăi Molnar, Claudiu Molnar este din nou în doliu...
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are...
Rezultate la Evaluarea Naţională 2024. Edu.ro publică notele până în ora 12:00
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Incendiu violent seara trecută în București! Trei persoane au ajuns la spital după ce flăcările...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
DOTARE OBLIGATORIE pentru toate mașinile noi vândute în Europa
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Se dă iar ordin UE pentru cei cu mașini pe benzină și motorină. România va...
Irinuca și Ramona Gabor pozate de Gabi Bădălău. Întâlnire de taină între foști iubiți
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Multă durere și dezamăgire la priveghiul Ilenei Stana Ionescu! Marea actriță, uitată de toată lumea:...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Am putea lansa resurse de pe Lună folosind tunuri electromagnetice?
×