Cum se apără Maghiari, polițistul care a provocat accidentul rutier mușamalizat de colegii săi

Cum se apără Maghiari, polițistul care a provocat accidentul rutier mușamalizat de colegii săi
Publicat: 01/08/2015, 17:15

Judecătoria Sectorului 1 a decis, sâmbătă, cercetarea sub control judiciar a lui Marius Maghiari, șef în cadrul unui serviciu de la Brigada Rutieră a Capitalei, în dosarul privind accidentul pe care l-a provocat în urmă cu aproape două luni, când a dat cu mașina peste o femeie în vârstă de 34 de ani.

Marius Maghiari a declarat, la ieșirea din sediul Judecătoriei Sectorului 1, că nu înțelege de ce lucrurile au luat o astfel de turnură și a arătat că nu a făcut decât să îndrepte în cel mai corect mod situația pe care a produs-o. El a spus că, după accident, a dus-o pe femeie de urgență la spital, iar aceasta a fost conștientă tot timpul. Maghiari a adăugat că, în timpul discuțiilor cu femeia, a încercat să stabilească o înțelegere, astfel încât să nu se ajungă la deschiderea unui dosar penal.

Întrebat de ce s-a ajuns ca accidentul rutier să fie transformat într-un accident de muncă, respectiv ca femeia să susțină că a căzut de pe schela unei clădiri, Maghiari a arătat doar că a dorit să meargă pe calea medierii cu aceasta, astfel încât să evite situații de cercetare penală. El a precizat că s-a ajuns la o înțelegere, dar după ce femeia a fost chemată la Parchet să dea declarații, aceasta a renunțat la înțelegere.

Întrebat dacă s-a pus problema oferirii unor sume de bani, chiar și sub forma unor daune materiale și morale, Maghiari a spus că, la un moment dat, până ca femeia să fie chemată de către procurori la audieri, a fost contactat de avocați ai acesteia, pentru a se stabili o sumă de bani cu titlu de daune, reafirmând că înțelegerea a căzut după ce femeia a dat declarații în fața anchetatorilor.

Maghiari a admis că, din cauza sa, alte șapte persoane sunt cercetate, din punctul său de vedere fără a avea o vină, și a precizat că polițiștii și-au îndeplinit corespunzător sarcinile de serviciu, i-au recoltat probe de sânge și au întocmit corect ancheta în privința sa. El a precizat că altfel nu ar fi avut cum să rămână imediat după accident fără permisul de conducere, să fie dus la secție pentru declarații sau să se deschidă dosar penal pe numele său.

Avocata lui Maghiari a întărit cele spuse de clientul săi și a arătat că, potrivit unei statistici, peste 90 la sută dintre șoferii care provoacă accidente cu victimă anunță poliția și imediat își transportă victima la spital, fără a aștepta venirea ambulanței sau echipajului de poliție.

Avocata a mai spus că nu este nimic ilegal în a încerca să salvezi viața victimei prin transportarea ei la spital, lucru pe care l-a făcut și clientul său. Ea a arătat că, potrivit actelor dosarului, femeia, în vârstă de 34 de ani, a dat mai multe declarații, atît la poliție, cât și în fața procurorilor, iar în prima declarație ar fi arătat că, dorind să nu fie mediatizat cazul și de a nu ajunge în fața organelor de cercetare, ar fi propus, din proprie inițiativă, schimbarea datelor incidentului, respectiv să spună că nu a fost lovită de mașina condusă de Maghiari, ci ar fi căzut de pe o schelă, astfel încât totul să pară un accident de muncă.

Potrivit unor surse judiciare, accidentul a avut loc în 8 iunie, în jurul orei 14.30, în zona unei treceri de pietoni de la Fântâna Miorița.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 i-au reținut, joi noapte, pe Marius Maghiari, șef în cadrul unui serviciu de la Brigada Rutieră a Capitalei, pe Daniel Piștea, adjunct al aceleiași instituții, pe colegii acestora Liviu Daniel Cânea și Auraș Eugen Țuțui, precum și pe Ion Daniel Bocan, șeful Secției 2 Poliție, Mihăiță Georgică Anghel, Ovidiu Gheorghe Sanfira și Marian Lupu Pasăre, toți de la Secția 2, iar vineri au cerut Judecătoriei Sectorului 1 arestarea lor preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți a încheiat în noaptea de vineri spre sâmbătă discuțiile în acest dosar, iar sâmbătă după-amiază a pronunțat soluția, respingând ca neîntemeiată cererea procurorilor de arestare preventivă a celor opt polițiști.

Inițial, surse judiciare declaraseră că cei opt polițiști au fost arestați preventiv.

Magistratul de la Judecătoria Sectorului 1 a dispus cercetarea în libertate a tuturor celor opt polițiști, doar în cazul lui Marius Maghiari fiind luată și măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 zile, până în 29 septembrie inclusiv. Decizia poate fi contestată la instanța superioară.

În timpul judecării propunerii de arestare, ordonanțele de reținere emise pentru cei opt polițiști au expirat. Aceștia au plecat de la instanță, dar au revenit sâmbătă după-amiază la Judecătoria Sectorului 1, unde au așteptat pronunțarea deciziei.

Potrivit unor surse judiciare, polițistul Marius Maghiari ar fi accidentat cu mașina o femeie, dar incidentul ar fi fost încadrat ca accident de muncă. Ceilalți șapte polițiști sunt suspectați că l-ar fi ajutat pe Maghiari, astfel încât fapta să nu fie încadrată ca accident rutier.

Reprezentanții Poliției Capitalei nu au dorit să comenteze acest caz. „Având în vedere că în prezent este în derulare o anchetă a Parchetului, nu suntem în măsură să oferim date, ele căzând sub incidența prevederilor Codului de procedură penală. Poliția Capitalei sprijină instituțiile abilitate în instrumentarea acestui caz și aplică principiul conform căruia nimeni nu este mai presus de lege”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Capitalei.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Estimări ale votului la prezidențiale, până la ora 18.00. Tensiune înainte de închiderea urnelor
BREAKING | Avem primele cifre oficiale
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Povestea controversată a primului președinte din istoria României post-comuniste. Protejat al Anei Pauker, fiul de...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Simion se pregătește să blocheze alegerile. Reprezentanții AUR au primit ordin să nu semneze procesele...
Ipoteză surprinzătoare a unui analist german: Racheta căzută la Dnipro nu conținea explozibili. „Este o...
Carmen Iohannis, gest neașteptat înainte de a vota. Unde a fost soția lui Klaus Iohannis...
Care este cea mai sănătoasă salată de vinete din România, potrivit lui Dragoș Pătraru
Mircea Geoană, după exit-poll: "Surprinzător și dezamăgitor. Celor mai tineri vreau să le dau ștafeta"
Călin Georgescu, prima reacție: Poporul român a ales să nu mai fie umilit
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Referendum local în Capitală. Referedumul a trecut pragul şi poate fi considerat aproape validat /...
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
Anunț șocant despre Ion Iliescu. Ce s-a întâmplat cu fostul președinte al României
Bomba din sondajele exit-poll, ora 21.00. Clasament surprinzător
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a...
Rezultate parțiale prezidențiale 2024: Unde și când se pot vedea online, în timp real, datele...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Sănătatea mintală precară a fost legată de consumul de conținut negativ online