Crenvurştii au preţ relativ mic şi sunt şi gustoşi. Majoritatea oamenilor îi consumă la micul dejun sau când nu au timp să prepare mâncare, fie că sunt crenvurşti din carne de porc sau din piept de pui. Totuși, nu mulți știu ce conțin aceștia. Iată toate detaliile.
Cu un pic de muştar şi o chiflă, în 5 minute ai micul dejun sau cina pe masă, iar copiii sunt primii care preferă crenvurștii, mai ales că producătorii au conceput variante speciale pentru ei.
Nu doar la noi se consumă crenvurștii, ci și în alt țări, și în cantități mai mari decât în România.
Potrivit The Ultimate Hot Dog Consumption Stats, 95% dintre familiile americane mănâncă hot dog.
De asemenea, aproximativ 20 de miliarde de hot dogi sunt mâncați în fiecare an numai în SUA.
Totuși, gustul lor delicios este realizat din tocătură de carne, tendoane, șoric, slănină, cu totul, până la 40% grăsime, la care se pune și carnea dezosată mecanic.
Crenvurștii conțin și monoglutamat de sodiu, o substanță care face mâncarea gustoasă.
Astfel, când se prepară, compoziția este amestecată iar aparatul special de tocat împinge resturile pentru a fi mărunțite în proporție egală, apoi se adaugă amidon alimentar, sare și alte arome.
Mai apoi se adaugă apă alături de siropul de porumb și totul se amestecă într-o cuvă mare, după care un alt aparat transformă carnea mărunțită într-un piure bej.
Odată ce aluatul este gata, se trece la umplutura crenvurștilor, care mai apoi sunt băgați în cuptor, iar după ce s-au rumenit sunt scufundați în apă rece sărată.