Cum va fi vremea la munte între 7 și 11 septembrie. Valorile minime vor coborî sub 6 grade

Cum va fi vremea la munte între 7 și 11 septembrie. Valorile minime vor coborî sub 6 grade
Publicat: 04/09/2012, 17:50
Actualizat: 01/02/2019, 14:00

Meteorologii estimează că la munte în perioada 7-11 septembrie vremea va fi răcoroasă, valorile termice minime vor coborî, în medie, sub 6 grade, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Meteorologii au făcut o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în întervalul 4-17 septembrie.

Astfel, ei anunță că la munte vor fi ploi de scurtă durată, în general slabe cantitativ, în 6 și 7 septembrie, dar și spre sfârșitul intervalului.

În Banat, vremea se va menține în general caldă pentru acestă perioadă a anului, exceptând intervalul 6-10 septembrie, când temperaturile minime vor coborî sub 14 grade, iar cele maxime nu vor mai depăși, în medie, valoarea de 28 de grade. Începând cu 12 septembrie și până la sfârșitul perioadei de prognoză, maximele vor fi între 28 și 30 de grade. Va ploua în general slab și în puține zile, cu o probabilitate mai mare în zilua de 6 septembrie și spre sfârșitul perioadei.

În Crișana, vremea se va răci între 5 și 9 septembrie, media temperaturilor maxime urmând să coboare de la 30 de grade spre 24-26 de grade. Ulterior, regimul termic va deveni apropiat de normalul perioadei. Valorile termice minime vor fi în scădere până spre 9-10 septembrie, media acestora urmând să fie de 10-12 grade, apoi vor crește spre 14 grade Celsius. Va ploua slab în 6 septembrie, iar după data de 14 septembrie există probabilitatea apariției unor ploi care să fie, izolat, mai importante cantitativ.

În Transilvania, valorile termice se vor situa ușor peste mediile climatologice ale perioadei în primele două zile, precum și în a doua parte a intervalului. Între 7 și 11 septembrie, un proces de răcire va determina coborârea maximelor spre 22-24 de grade și a minimelor sub 10 grade. În 6 septembrie vor fi ploi pe arii relativ extinse, dar nu foarte importante cantitativ, iar în restul perioadei probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi destul de redusă.

În Maramureș, în intervalul 5-9 septembrie, vremea va fi răcoroasă, cu temperaturi maxime sub 25 de grade, apoi se va încălzi din nou, astfel încât vor mai fi posibile valori de peste 28 de grade. Cele mai coborâte temperaturi minime vor fi în jurul a 10 grade, în zilele de 9 și 10 septembrie. Probabilitatea de ploaie va fi mai semnificativă în 6 septembrie și spre sfârșitul intervalului.

În Moldova, vremea va fi caldă în primele două zile, apoi valorile termice vor fi în scădere, astfel încât maximele se vor situa, în medie, între 22 și 24 de grade, iar minimele se vor apropia de 10 grade. Începând cu 12 septembrie, regimul termic va deveni normal pentru acestă perioadă. Va ploua local în 6 și 7 septembrie, iar spre sfârșitul intervalului există probabilitatea apariției unor ploi slabe.

În Dobrogea, valorile termice se vor menține, în general, ușor peste mediile climatologice, exceptând intervalul 7-11 septembrie, când, atât maximele cât și minimele, vor fi în scădere. Vor fi ploi puține și slabe, cu probabilitate mai mare de apariție în 7 septembrie și spre sfârșitul intervalului.

În Muntenia, vremea va fi caldă în primele zile, cu maxime de peste 30 de grade, se va răci ușor între 7 și 9 septembrie, apoi temperatura aerului va urca la valori apropiate de mediile climatologice ale perioadei (maxime în jurul a 28 de grade). Probabilitatea de apariție a ploilor este foarte redusă. Este posibil să plouă slab, mai ales în nordul regiunii, în 6 și 7 septembrie și spre sfârșitul intervalului.

În Oltenia, deși valorile termice vor avea o tendință generală de scădere ușoară, acestea vor continua să se situeze în preajma mediilor climatologice ale perioadei. Maximele cele mai ridicate (de peste 30 de grade), vor fi în primele zile, iar minimele cele mai coborâte se vor înregistra între 8 și 11 septembrie. Probabilitatea de apariție a ploii în zona de câmpie este aproape nulă și doar în nordul regiunii pot fi ploi slabe, în zilele de 6 și 7 septembrie și spre sfârșitul intervalului.

Estimarea meteo a fost realizată folosindu-se produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Meteorologii spun că sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Dentista Marina Gavril ar fi fost ucisă la comandă. Luni a fost înmormântată în R....
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Detalii terifiante din ancheta crimei de la Brăila! Unde a fost descoperit ADN-ul suspectului care...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în...
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Un fost astronaut NASA ar putea fi următorul președinte al Statelor Unite