„Curtea Constituțională nu are încheiat protocol cu S.R.I. „, precizează CCR la solicitarea MEDIAFAX.
Curtea Constituționale are protocoale semnate cu alte instituții ale statului, cum ar fi cu Serviciul de Telecomunicații Speciale, privind furnizarea serviciilor de găzduire de echipamente, încheiat la data de 19.06.2014, are ca obiect/scop: „asigurarea de servicii de găzduire echipamente de tehnologia informației și comunicații, în folosul Curții Constituționale” și care este în vigoare.
De asemenea, CCR are protocol încheiat și cu Senatul României pentru folosirea a 12 spații de parcare în interiorul Parlamentului.
„Protocol încheiat cu Senatul României privind atribuirea în folosință gratuită către Curtea Constituțională a unor spații cu destinație de locuri de parcare situate în zona adiacentă intrării B 1 a Palatului Parlamentului, încheiat la data de 29 mai 2018, are ca scop, atribuirea, în folosință gratuită a 12 locuri de parcare, situate în fața Palatului Parlamentului, intrarea B1, pentru parcarea 12 autoturisme aflate în dotarea Curții. În vigoare la această dată”, se arată în comunicatul CCR, remis MEDIAFAX.
CCR precizează că protocolul de colaborare între cele două camere ale Parlamentului pentru evenimentul organizat în data de 25 noiembrie 2016, nu mai este valabil. Documentul a fost semnat în vederea organizării, în data de 25 noiembrie 2016, a evenimentului „Adunarea solemnă dedicată împlinirii a 150 de ani de la adoptarea Constituției din 1866 și a 25 de ani de la adoptarea Constituției din 1991”, încheiat la data 10.11.2016.
Curtea Constituțională a avut două protocoale încheiate și cu Institutul Național al Magistraturii, pentru pregătirea judecătorilor, procurorilor, magistraților-asistenți ai CCR, dar acestea nu mai sunt în vigoare.