Cutremur de 3 grade în județul Galați

Publicat: 09 08. 2014, 11:38
Actualizat: 02 02. 2019, 19:37

Orașele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Tecuci (20 de kilometri), Mărășești (35 de kilometri), Focșani (37 de kilometri), Galați (49 de kilometri) și Bârlad (51 de kilometri).

Potivit datelor centralizate de INFP, acesta este al doilea cutremur înregistrat anul acesta în județul Galați. Primul s-a produs la 23 ianuarie și a avut 3,2 grade pe scara Richter.

În toamna anului trecut, în județul Galați au fost înregistrate aproape 300 de seisme, câteva zeci dintre acestea având magnitudini de peste 2,5 grade.

Frecvența cutremurelor din Galați și faptul că acestea au afectat o parte a caselor din zonă au determinat atunci autoritățile să efectueze cercetări la fața locului. Ministrul delegat pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, a afirmat că, potrivit concluziilor raportului științific legat de seismele din Galați, principala cauză a acestora este una tectonică, dar pânza freatică ridicată a „amplificat” semnalul sonor și a afectat și mai mult o parte dintre casele din satul Izvoarele.