CUTREMUR de 5,5 grade în Vrancea. Seismul s-a simțit în mai multe orașe din țară, inclusiv București. Radulian: „Un asemenea cutremur ar produce pagube imense în Galați”
CUTREMUR, CUTREMUR BUCUREȘTI. Seismul de 5,5 grade produs în zona Vrancea a fost simțit în Republica Moldova, inclusiv Chișinău, și nordul Bulgariei, în orașele Ruse, Șumen și Silistra.
CUTREMUR, CUTREMUR BUCUREȘTI. La Primăria municipiului București a avut loc în această dimineață o ședință de urgență a Comandamentului pentru situații de urgență, care a durat aproximativ o oră.
„La numărul special al Primăriei nu s-a raportat nici pagubă materială sau legată de rețelele utilitare, am fost și la RADET, nu sunt probleme. Toate lucrurile sunt sub control, primarul general a transmis tuturor celor responsabili să fie pregătiți ca în 15 minute să fie la instituțiile la care lucrează”, a declarat la Realitatea TV, viceprimarul Marcel Nicolaescu.
CUTREMUR, CUTREMUR BUCUREȘTI. Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade pe Richter a avut loc în această dimineață în Vrancea, la ora 4.37, el resimțindu-se și în București, Brașov, Pitești, Slobozia, Constanța, Iași dar și în alte orașe ale țării. Potrivit specialiștilor, acesta ar putea fi urmat de replici de mai mică intensitate. Seismul s-a produs la 140 km de adâncime, fiind cel mai puternic seism din ultimii patru ani ani.
Seismul a fost înregistrat și de Institutul american de geofizică (USGS) cu o magnitudine de 5,3.
CUTREMUR, CUTREMUR BUCUREȘTI UPDATE 09:00 PMB: În urma cutremurului de 5,5 grade nu au au fost înregistrate probleme la rețelele edilitare
Reprezentanții Primăriei Capitalei spun că în urma cutremurului de 5,5 grade pe scara Richter produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, în zona Vrancea, care a fost simțit și la București, nu au fost înregistrate pagube materiale și nici probleme la rețelele edilitare. Detalii aici!
CUTREMUR, CUTREMUR BUCUREȘTI UPDATE 8:10 La această oră în Vrancea s-a înregistrat un nou cutremur cu magnitudinea de 2,7. Replica s-a produs la o adâncime de 87 de kilometri. Epicentrul seismului a fost la 41 de kilometri de Covasna și Focșani, la 48 de kilometri de Râmnicu Sărat și Mărășești și la 51 de kilometri de Târgu Secuiesc.
Mircea Radulian, director la Institutul de Fizică a Pământului, a declarat că este greu de făcut o legătură între acest cutremur și cele din Galați. Potrivit acestuia, un cutremur de 5,5 ar produce în Galați „pagube imenese”
„Este greu de spus, este frapantă această coincidență. A fost precedat de o perioadă de 12 zile fără cutremure în Vrancea. Nu ne-am aștepta la o legătură, dar trebuie analizat. Ne putem aștepta la replici, dar magnitutidinea nu poate depăși 4 grade”, a spus la Antena3 Radulian.
Potrivit acestuia, este greu de prezis dacă va urma un cutremur cu o magnitudine mai mare.
La Constanța, cutremurul a fost resimțit circa un minut.
Site-ul INFP a căzut, fiind accesat de foarte mulți români. La ora 08:30, el rula într-un modul simplificat.
CUTREMUR, CUTREMUR BUCUREȘTI. Anul acesta, în zona Vrancea, s-au mai produs șase cutremure cu magnitudinea de cel puțin 4 grade, la 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) și 6 martie (4,2 grade).
La o oră distanță de cutremurul din Vrancea a avut loc un altul în Galați, de magnitudine de 2,6.
Din 23 septembrie, în Galați s-au produs peste 30 de cutremure cu magnitudine de peste 2,5 grade pe scara Richter. CelE mai puternice au avut 3,9 grade și s-au produs pe 29 septembrie și 4 octombrie.
Sâmbătă, în Galați s-au produs trei cutremure de 2,9, 3,3 și 3,5 grade pe scara Richter, iar vineri au fost șase seisme, cu magnitudini între 2,5 și 3,8 grade.
Cele mai noi informații despre cel mai recent CUTREMUR le găsiți pe gândul.