Prima pagină » Știri » Cutremur în lumea medicală. Doctorul Burnei de la Marie Curie, acuzat de corupție, a fost REȚINUT . UPDATE

Cutremur în lumea medicală. Doctorul Burnei de la Marie Curie, acuzat de corupție, a fost REȚINUT . UPDATE

Cutremur în lumea medicală. Doctorul Burnei de la Marie Curie, acuzat de corupție, a fost REȚINUT . UPDATE
Șeful secției de ortopedie a Spitatului Marie Curie, Gheorghe Burnei, a fost reținut de procurorii de la Parchetul Capitalei pentru 24 de ore, urmând ca duminică să fie prezentat judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă. Medicul, care a condus aproape 40 de ani Clinica de chirurgie și ortopedie pediatrică de la Spitalul de copii "Marie SkÅ‚odowska Curie", a ajuns, sâmbătă, față în față cu procurorii. Supranumit de-a lungul timpului „îngerul copiilor", doctorul care are la activ aproape 20.000 de intervenții în cazuri de tumori osoase maligne, scolioze congenitale sau malformații de picioare este acuzat de procurorii de la Parchetul Capitalei că ar fi cerut și luat bani de la părinții pe ai căror copii i-a oprerat, în perioada octombrie - noiembrie 2016, primul denunț fiind făcut la data de 28 septembrie.

UPDATE 00:05: Medicul a fost reținut după ce a fost audiat mai multe ore, acesta participând anterior la perchezițiile făcute sâmbătă la imobilele pe care le deține și la biroul său.

„Niciodată nu am luat bani pentru operații”, a declarat Gheorghe Burnei când a ajuns la sediul unității medicale, unde participă la perchezițiile din biroul său împreună cu avocatul Cristian Ene, cel care îl reprezintă în anchetă.

Ulterior perchezițiilor, Gheorghe Burnei va fi dus la sediul Parchetului Capitalei pentru audieri. Procurorii vor decide dacă se impune luare unor măsuri preventive.

Dosarul lui Burnei vizează 17 fapte de corupție

Procurorii anunță că sunt în desfășurare cinci percheziții în acest caz, dintre care una la Spitalul Marie Curie, acolo unde acesta activează. Alte patru percheziții au loc la imobilele medicului, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, este vorba despre 16 persoane, părinți ai copiilor pe care i-a operat, de la care medicul ar fi cerut sau primit bani. De asemenea, investigațiile vizează și realizarea unor operații neautorizate cărora ar fi fost supuși mai mulți copii, au precizat surse judiciare.

Ministrul Sănătății: Nu a fost nicio plângere la Colegiul Medicilor

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, anunță că a discutat cu președintele Colegiului Medicilor privind informațiile apărute în spațiul public în legătură cu operațiile experimentale pe care le-ar fi făcut Gheorghe Burnei, acesta precizând că instituția nu a primit sesizări.

„Am transmis ieri o adresă către Președintele Colegiului Medicilor din România pentru a înțelege dacă au existat plângeri referitor la cazurile profesorului Burnei și cum au fost ele soluționate. Din discuția telefonică pe care am avut-o azi dimineață cu dr. Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor – instituția care oficial este cea îndreptățită să evalueze (și prin asta să prevină) astfel de cazuri -, se pare că nu a existat nicio astfel de sesizare către Colegiu. Vor reveni cu detalii la începutul săptămânii. Avem așadar două posibilități: fie domnul Prof. Dr. Burnei are doar o problemă de corupție (pe care, desigur, trebuie să o lămurească). Fie avem o problemă gravă de sistem, de funcționare și de încredere în câteva instituții cheie”, a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook. 

 

Citește și