Prima pagină » Știri » Cutremur în România, produs duminică după-amiază. Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur în România, produs duminică după-amiază. Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur în România, produs duminică după-amiază. Ce magnitudine a avut seismul
Cutremur în județul Olt! Ce magnitudine a avut

Un cutremur cu magnitudinea de 2,5 grade pe scara Richter a avut duminică în judeţul Vrancea.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a avut loc la ora 13.46, în judeţul Vrancea.

Acesta s-a produs la adâncimea de 80 de kilometri şi a avut magnitudinea de 2,5 grade pe scara Richter.

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Braşov (73 km), Ploieşti (85 km), Bacău (108 km), Galaţi (119 km), Brăila (119 km), Bucureşti (137 km).

Cel mai puternic cutremur în România, în 2020

Cel mai puternic cutremur care a avut loc în 2020, în România, a avut loc pe data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, magnitudinea lui fiind de 5,2 grade pe scara Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Kit-ul care îți poate salva viața în caz de cutremur

Fiecare persoană trebuie să știe și să ia câteva măsuri preventive în eventualitatea unui seism de magnitudine considerabilă, care poate avea importante pagube umane și materiale.

În primul rând, este necesar un plan de urgență pentru familia dumneavoastră, susțin experții Habitat for Humanity România. Fiecare membru al familiei trebuie știe ce să facă acasă, la școală sau dacă seismul are loc când membrii familiei sunt separați unul de celălalt. Stabiliți un loc de întâlnire, în care toată familia să știe să ajungă. Este indicat să vorbiți cu un prieten din afara localității să fie persoană de contact în cazul unui cutremur. Fiecare membru al familiei trebuie să memoreze numărul de telefon al persoanei de contact.

Pe de altă parte, trebuie să aveți la îndemână un kit de urgență în caz de cutremur. Acesta trebuie să fie ușor de transportat și să conțină:

Apa este esențială pentru supraviețuire. Stocați cel puțin doi litri de apă de persoană/zi. Cea mai bună este apa plată îmbuteliată în sticle mici de plastic. Acestea trebuie puse într-un loc răcoros, la întuneric. În cazul în care după cutremur veți avea acces la apă din alte surse, fierbeți apa timp de minim 10 minute și apoi după răcire se poate consuma în siguranță.

Autor
Alisa Ioana a urmat cursurile în cadrul Facultății de Jurnalism si științele comunicării, secția de comunicare și relații publice. A intrat în presă încă din perioada studenției (anul ... vezi toate articolele

Citește și