Prima pagină » Știri » Dacia a fost detronată din cel mai recent top. Surpriza care a urcat pe primul loc în topul celor mai înmatriculate mașini în România în 2018

Dacia a fost detronată din cel mai recent top. Surpriza care a urcat pe primul loc în topul celor mai înmatriculate mașini în România în 2018

Dacia a fost detronată din cel mai recent top. Surpriza care a urcat pe primul loc în topul celor mai înmatriculate mașini în România în 2018
Detalii pe Gândul.

La finalul primului trimestru al acestui an, Opel România înregistrează cea mai mare creștere a numărului de autovehicule înmatriculate, din top 10, cca +56%, conform datelor rapoartelor zilnice de înmatriculări autovehicule noi (PC + LCV), disponibile la această dată.

Rezultatul obținut în contextul în care piața înregistrează o creștere de doar 19% față de primul trimestru al anului trecut, marchează al cincilea an consecutiv de creștere în România pentru Opel. Dacă ne raportăm la numărul de unități, marca germană a înmatriculat în primul trimestru al acestui an cca 1.897 de modele, în timp ce anul trecut, în aceeași perioadă, înregistra 1.214.

Topul pe mărci (autoturisme plus auto­vehicule comerciale) este condus de Dacia, cu 4.943 unități, urmată de Volkswagen, cu 1.933 unități, și Ford cu 1.910 unități.

Începutul lui 2018 consemnează cel mai mare volum de vânzări înregistrat în primele două luni din ultimii 10 ani, în creștere cu 20% față de aceea și perioadă a anului trecut, la un volum de aproape 20.600 de autovehicule.
„Există, ca atare, un anumit optimism în rândul jucătorilor din piața auto, care se așteaptă ca anul 2018 să fie al cincilea an consecutiv de creștere de la declanșarea crizei economice din 2009″, spun oficialii Asociației Producătorilor și Importatorilor de Auto­mobile (APIA).

În continuare, vânzările sunt susținute, în principal, de persoanele juridice, care acoperă 76% din totalul achizițiilor de autoturisme realizate în primele două luni ale anului. Numărul de autoturisme achiziționate de către persoanele fizice în aceste prime două luni din 2018 (4.026 unități) este cu 47% mai mare decât cel aferent perioadei similare de anul trecut (2.741 unități); ca urmare și ponderea lor a crescut în 2018 la 24% de la 21% în 2017.

Este însă de remarcat că această creștere importantă (la fel ca și cea de anul precedent) a avut loc în afara programului Rabla, de fapt chiar înaintea demarării sale, ceea ce arată în mod foarte clar faptul că, în actuala conjunctură economică favorabilă, acest Program nu mai este la fel de important în ceea ce privește decizia achiziției unui autovehicul.

În ceea ce privește autoturismele rulate (în marea lor majoritate nefiscalizate), în primele două luni din 2018 au fost înmatriculate 79.102 unități (cu 3,5% mai multe decât în aceeași perioadă din 2017).

CITEȘTE CONTINUAREA PE ZIARUL FINANCIAR

Citește și